2024. április 20. 02:07
KezdőlapMotoGPAmíg a Suzuki ki nem száll, mindent belead

Amíg a Suzuki ki nem száll, mindent belead

Fejlesztéseket hoz és teljes erőbedobással teljesíti ígérete szerint a Suzuki azokat a versenyeket, amik a kiszállásukig hátra vannak.

69-69 ponttal a Suzuki két morosa, Álex Rins és Joan Mir a 2022-es MotoGP vb-tabella hetedik-nyolcadik helyén áll. Ezzel ketten együtt alig szereztek több pontot, mint a vb-éllovas Fabio Quartararo. A lemaradás nagy, a Suzuki viszont saját elmondása szerint attól még, hogy ez az utolsó évük, nem fogják azt elengedni.

A Katalán Nagydíj utáni teszten például teszteltek még egy új fejidomot is.

A legfontosabb, hogy megértsük a kanyarbemeneteken tapasztalt problémáinkat” – fogalmazott a barcelonai teszttel kapcsolatban a Suzuki részéről Joan Mir. „Emellett pedig kipróbáltunk új fejidomokat, amelyek elég jók. Tetszett, amit láttam ezektől. Biztos vagyok benne, hogy ezek majd előnyt jelenthetnek. Az aero az a terület, ahol a motorban még mindig komoly fejlődési potenciál van. Jó lesz ez. Persze meg kell még néznünk az erre vonatkozó adatokat, de az biztos, hogy az új fejidomok ígéretesek.

„Előre tudtunk lépni a vázat és a beállításokat tekintve, illetve jobb lett a motor kezelhetősége is. Optimisták vagyunk az előttünk álló versenyekkel kapcsolatban. Egy biztos, nem fogunk leállni addig, amíg itt vagyunk a mezőnyben” – tette hozzá a Suzuki csapatmenedzsere, Ken Kawauchi.

2022-ben eddig a két suzukis közül Álex Rins tudott dobogóra állni, ő ráadásul kétszer is. A 2020-as világbajnok Joan Mir legjobb eredménye három negyedik hely.

ForrásCrash.net