2023. február 07. 15:18
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPHivatalos: Jack Miller érkezik a KTM-hez

Hivatalos: Jack Miller érkezik a KTM-hez

Az már korábban eldőlt, hogy Jack Miller távozik a gyári Ducatitól. Most meglett a következő csapata is: megy a KTM-hez, ahonnan meg Oliveira távozik.

Egyre inkább beindul a MotoGP pilótakeringője. Néhány nappal ezelőtt az volt a hír, hogy Jack Miller távozik a Ducatitól, az ausztrál pedig mostanra meg is állapodott következő munkaadójával. A 27 éves motoros a KTM bejelentése szerint kétéves szerződést kötött az istállóval.

A Miller szerződtetésével kapcsolatos döntés másik érintettje Miguel Oliveira volt. A portugál nemrég leszögezte, hogy bár felajánlották neki a Tech3 egyik motorját, hogy maradhasson a KTM kötelékén belül, ő ezt az opciót visszautasította. A paddock pletykái szerint ő a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a Gresini versenyzője lehet.

Azzal, hogy Jack Miller is a mi versenyzőnk lesz Brad mellett, azt jelenti, hogy újabb erős versenyzőfelállásunk lesz” – fogalmaz a KTM közleményében Francesco Guidotti csapatmenedzser. “Ismerem őt nagyon jól, tudom, mennyire szeret dolgozni. Azt gondolom, a karaktere rengeteget fog segíteni nekünk az RC16 fejlesztésében. Ahogy Brad, úgy Jack is ízig-vérig versenyző. Minden egyes körülményrendszerben meg fogja találni a lehetősége határait. Ez pedig egy ritka erény. Izgalmas két év előtt állunk!

Persze, hogy ismerjük Jacket még azokból az időkből, amikor Akival berobbant a Moto3-as programunkban. Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen kaliberű versenyzőt köszönthetünk ismét a köreinkben. Pozitívan váltunk el annak idején egymástól, és mindig kapcsolatban maradtunk. Jack nagyon hasonlóan áll a versenyzéshez és a munkához, mint mi. Nagyszerű választás lesz a jövőbeli ambícióinkhoz” – fűzte hozzá a KTM részéről Pit Beirer.

Ahogy azt Beirer is emlegeti, Jack Miller annak idején még a Moto3-ban versenyzett a KTM-mel. Hat futamgyőzelmének köszönhetően az Ajo motorján második lett a 2014-es szezon végén, lemaradása ráadásul mindösszesen két pont volt Álex Márquez mögött, így a vb-cím is közel volt.

SourceKTM
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)