szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPHivatalos: Jack Miller érkezik a KTM-hez

Hivatalos: Jack Miller érkezik a KTM-hez

Az már korábban eldőlt, hogy Jack Miller távozik a gyári Ducatitól. Most meglett a következő csapata is: megy a KTM-hez, ahonnan meg Oliveira távozik.

- Hirdetés -

Egyre inkább beindul a MotoGP pilótakeringője. Néhány nappal ezelőtt az volt a hír, hogy Jack Miller távozik a Ducatitól, az ausztrál pedig mostanra meg is állapodott következő munkaadójával. A 27 éves motoros a KTM bejelentése szerint kétéves szerződést kötött az istállóval.

A Miller szerződtetésével kapcsolatos döntés másik érintettje Miguel Oliveira volt. A portugál nemrég leszögezte, hogy bár felajánlották neki a Tech3 egyik motorját, hogy maradhasson a KTM kötelékén belül, ő ezt az opciót visszautasította. A paddock pletykái szerint ő a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a Gresini versenyzője lehet.

Azzal, hogy Jack Miller is a mi versenyzőnk lesz Brad mellett, azt jelenti, hogy újabb erős versenyzőfelállásunk lesz” – fogalmaz a KTM közleményében Francesco Guidotti csapatmenedzser. “Ismerem őt nagyon jól, tudom, mennyire szeret dolgozni. Azt gondolom, a karaktere rengeteget fog segíteni nekünk az RC16 fejlesztésében. Ahogy Brad, úgy Jack is ízig-vérig versenyző. Minden egyes körülményrendszerben meg fogja találni a lehetősége határait. Ez pedig egy ritka erény. Izgalmas két év előtt állunk!

Persze, hogy ismerjük Jacket még azokból az időkből, amikor Akival berobbant a Moto3-as programunkban. Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen kaliberű versenyzőt köszönthetünk ismét a köreinkben. Pozitívan váltunk el annak idején egymástól, és mindig kapcsolatban maradtunk. Jack nagyon hasonlóan áll a versenyzéshez és a munkához, mint mi. Nagyszerű választás lesz a jövőbeli ambícióinkhoz” – fűzte hozzá a KTM részéről Pit Beirer.

Ahogy azt Beirer is emlegeti, Jack Miller annak idején még a Moto3-ban versenyzett a KTM-mel. Hat futamgyőzelmének köszönhetően az Ajo motorján második lett a 2014-es szezon végén, lemaradása ráadásul mindösszesen két pont volt Álex Márquez mögött, így a vb-cím is közel volt.

SourceKTM
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)