szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPA jövőjéért versenyzett Álex Márquez

A jövőjéért versenyzett Álex Márquez

Nagy mentés volt Álex Márquez katalán futama. A spanyol szénája nem áll jól, már csak ezért is fontos volt egy értelmezhető eredmény.

- Hirdetés -

Bár Álex Márquez az eddig teljesített kilenc futam nagyobbik részén célba tudott érni, az eredmények nem igazán jönnek. Hiába ugyanis a mindössze két kiesés (szemben mondjuk Jorge Martín négy DNF-jével), Márquez általában a pontszerzésért kell, hogy küzdjön. Legjobb eredménye egy estorili hetedik hely, ezen kívül most Katalóniában mindössze másodszor fért be a top 10-be.

Márquez a tabellán mindössze a 18. helyen áll ezzel az eredménnyel. Legutóbbi futamát ráadásul nehezítette a tény, hogy mivel egy agyrázkódás miatt kihagyta az időmérőt, csak a rajtrács legvégéről vághatott neki a rá váró távnak. Innen lett tizedik. Fontos eredményként értékeli ezt.

Kiváló nem, attól nagyon messze vagyunk” – szögezi le Álex Márquez a Motorsport.com kérdésére. “Jónak jó, de közel sem kiváló. Sikerült többé-kevésbé megmenteni a hétvégét az utolsó kockás rajt után. Próbáltam minden körben 100 százalékot adni és élvezni a versenyt. Ennyi. Próbáltam emellett a lehető legjobban bánni a lágyabb hátsó gumival. Számomra ez volt az egyetlen megfontolásra érdemes opció a versenyre. A HRC és a Michelin is százszor megkérdezte, biztos vagyok-e ebben. Viszont a közepes és kemény gumikkal lehetetlen lett volna normálisan bemenni a kanyarokba.

Márquez nem nyugodhat meg. “Innentől minden egyes verseny ugyanilyen fontos lesz a jövőmet illetően. Így kell tovább folytatni. Segíteni kell a HRC-nek és a Honda fejlesztésében.

Márquez gyengébb teljesítménye mellett a csapattárs Takaaki Nakagami sem lehet nyugodt a 2023-as üléssel kapcsolatban. A japánra össztűz zúdult azután, hogy felelőtlen manőverével telibe találta Bagnaiát és vitte magával Álex Rinset is. Utóbbbinak az eset következtében eltört a bal csuklója. Az LCR két versenyzőjét a Moto2 szintén japán vb-aspiránsa, Ai Ogura fenyegeti.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)