szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPA jövőjéért versenyzett Álex Márquez

A jövőjéért versenyzett Álex Márquez

Nagy mentés volt Álex Márquez katalán futama. A spanyol szénája nem áll jól, már csak ezért is fontos volt egy értelmezhető eredmény.

- Hirdetés -

Bár Álex Márquez az eddig teljesített kilenc futam nagyobbik részén célba tudott érni, az eredmények nem igazán jönnek. Hiába ugyanis a mindössze két kiesés (szemben mondjuk Jorge Martín négy DNF-jével), Márquez általában a pontszerzésért kell, hogy küzdjön. Legjobb eredménye egy estorili hetedik hely, ezen kívül most Katalóniában mindössze másodszor fért be a top 10-be.

Márquez a tabellán mindössze a 18. helyen áll ezzel az eredménnyel. Legutóbbi futamát ráadásul nehezítette a tény, hogy mivel egy agyrázkódás miatt kihagyta az időmérőt, csak a rajtrács legvégéről vághatott neki a rá váró távnak. Innen lett tizedik. Fontos eredményként értékeli ezt.

- Hirdetés -

Kiváló nem, attól nagyon messze vagyunk” – szögezi le Álex Márquez a Motorsport.com kérdésére. “Jónak jó, de közel sem kiváló. Sikerült többé-kevésbé megmenteni a hétvégét az utolsó kockás rajt után. Próbáltam minden körben 100 százalékot adni és élvezni a versenyt. Ennyi. Próbáltam emellett a lehető legjobban bánni a lágyabb hátsó gumival. Számomra ez volt az egyetlen megfontolásra érdemes opció a versenyre. A HRC és a Michelin is százszor megkérdezte, biztos vagyok-e ebben. Viszont a közepes és kemény gumikkal lehetetlen lett volna normálisan bemenni a kanyarokba.

Márquez nem nyugodhat meg. “Innentől minden egyes verseny ugyanilyen fontos lesz a jövőmet illetően. Így kell tovább folytatni. Segíteni kell a HRC-nek és a Honda fejlesztésében.

Márquez gyengébb teljesítménye mellett a csapattárs Takaaki Nakagami sem lehet nyugodt a 2023-as üléssel kapcsolatban. A japánra össztűz zúdult azután, hogy felelőtlen manőverével telibe találta Bagnaiát és vitte magával Álex Rinset is. Utóbbbinak az eset következtében eltört a bal csuklója. Az LCR két versenyzőjét a Moto2 szintén japán vb-aspiránsa, Ai Ogura fenyegeti.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)