2024. április 23. 18:15
KezdőlapMotoGPMartín: Nakagami a felelős ezért

Martín: Nakagami a felelős ezért

Továbbra sem csitulnak az indulatok a MotoGP-ben a múlt hétvégi 3 résztvevős bukás kapcsán. Most Jorge Martín fejtette ki véleményét.

A hazai pálya meghozta Jorge Martínnak a jó szereplést. Második helyen végzett a barcelonai  futamon. A dobogósok érdemei azonban nem is foglalkoztatják annyira a médiát, mint a futam első kanyarjában történt bukás, melyben Bagnaia, Rins és Nakagami volt érintett.

A 24 éves pilóta osztja versenytársai véleményét abban a tekintetben, hogy a versenyigazgatóság nem vette túl komolyan az esetet, és semmiféle szankciót nem vetettek ki a bukást okozó japánra.

„A versenybíráknak objektív döntéseket kellene hozniuk. Nem úgy, hogy az egyik versenyzőnél ez, a másiknál az a döntés. Mugellóban egy kis apróságért is megbüntettek. Elmagyaráztam mi történt, megértették, de semmi nem változott. Egy olyan bukásnál azonban, mint ami Barcelonában történt, megsérülhetnek emberek. Nem csak a többi érintett versenyző, hanem Nakagami is. Úgy néz ki, ez nem jelent semmit.” – nyilatkozza Martín.

„Vannak szabályok, amelyeket mindannyiunknak be kell tartani. Valamin változtatni kell, mert úgy tűnik, némely pilótákra más előírások vonatkoznak.”

„Számomra ez nem egyszerű versenybaleset volt. Egyértelműen meg kellett volna büntetni Nakagamit. Ha nincs büntetés, az arra enged következtetni, hogy ő bármit megengedhet magának. Felelős azért, hogy Rins csuklója eltört.”

„A versenyigazgatóságnak ki kellene dolgozni valamit, hogy a versenyzők biztonsága legyen a legfontosabb.”