2024. április 26. 07:20
KezdőlapMotoGPMartín azt hitte, elromlott Espargaró motorja

Martín azt hitte, elromlott Espargaró motorja

Jorge Martín, Johann Zarco és Joan Mir voltak a haszonélvezői Aleix Espargaró nagyon ritkán látható hibájának. Kicsit még ők is megzavarodtak.

Ha nem is a szezonbeli második győzelemre, sorozatban ötödik dobogójára kiváló eséllyel pályázott Aleix Espargaró a Katalán Nagydíjon. A verseny nagyobbik részében a második helyért csatázott Jorge Martínnal, Fabio Quartararo ennek is köszönhette azt, hogy fokozatosan el tudott lépni tőlük. Aztán elérkezett az utolsó előtti kör, amiről Espargaró azt hitte, hogy az utolsó. És az ominózus kihagyás a koncentrációban, amikor azt hitte, már vége a versenynek.

Johann Zarco a napokban készségesen elismerte azt, hogy óriási ajándékot kapott Espargaró hibája nyomán a harmadik hellyel. Jorge Martín is nagy haszonélvezője volt a történteknek, őt innentől senki nem bántotta a második helyért. Ő mondjuk inkább megzavarodott.

Próbáltam a lehető legközelebb lenni hozzá, hogy az utolsó körben támadni tudjam. Aztán megállt. Azt hittem, elromlott a motorja. Aztán viszont láttam, hogy ünnepel, amire el is gondolkoztam: vége lenne a versenynek? Mindegy, menjünk tovább, legfeljebb meglátom Fabiót ünnepelni néhány kanyarral később. Lényeg a lényeg, próbáltam továbbra is fókuszálni. Nagy meglepetés volt, egy szép ajándék. Azt hittem, vissza fog még támadni, de aztán utólag láttam, hogy még több idő volt, mire leesett neki, hogy még nincs vége a versenynek” – idézte fel a történteket és Espargaró hibáját Jorge Martín.

Joan Mir viszonozná a szívességet… „Talán adok neki egy üveg bort ezért az ajándékért!” – fogta meg a humor felől a kérdést 2020 világbajnoka. „Komolyra fordítva, sajnálom őt a történtekért. Azt gondolom, sokunkkal előfordult már ilyen. Másrészt pedig mindenki hibázik. Nagyszerű munkát végez idén, ilyen hibák pedig előfordulnak. Büszke lehet a versenyére.

ForrásCrash.net