2024. április 20. 15:12
KezdőlapMotoGPZarco: Az utolsó körben ajándékot kaptam

Zarco: Az utolsó körben ajándékot kaptam

Johann Zarco a verseny nagy részében a negyedik helyen motorozott a Katalán Nagydíj MotoGP futamán. A Ducati versenyzője végül Aleix Espargaró óriási bakijából profitált.

Miután a pénteki napot a szerény 17. helyen zárta, Johann Zarco valószínűleg álmában sem gondolta volna, hogy vasárnap a dobogón fog ünnepelni. A szombati napon javult teljesítménye és végül az időmérő edzésen a negyedik rajtkockát hódította el.

A futamon a kezdeti visszaesés után szinte végig a negyedik helyen haladt szorosan Aleix Espargaró és Jorge Martin mögött.

Az első körben bekövetkezett hármas bukást el tudta kerülni a francia. „Amikor Nakagami bukott, szerencsém volt, hogy utat találtam a motorok között. Pol jól rajtolt, de az én tempóm jobb volt, és vissza tudtam előzni. Aztán negyedik lettem, és próbáltam tartani a lépést Aleix-szel és Martinnal, de egy kicsi hiányzott, hogy közelebb érjek. Fabio sokkal gyorsabb volt és elhúzott az élen” – számolt be Zarco a futamáról. „Kemény gumit választottam, és reméltem, hogy később előnyöm lesz ebből. Sajnos öt körrel a vége előtt épp az ellenkezője történt. Ekkor jöttem rá, hogy nem tudok a dobogóért harcolni, ami frusztrált. Aztán az utolsó körben ajándékba kaptam azt.”

Zarco az ajándékot a szerencsétlenül járt Aleix Espargarótól kapta, aki elszámolta magát és egy körrel korábban kezdte meg az ünneplést. Miközben a 2. helyen álló spanyol elvette a gázt, a Pramac versenyzői, Jorge Martin és Zarco is elmentek mellette. „Segít, ha az ember soha nem adja fel egy versenyen, és mindig hisz magában” – mondta Zarco mosollyal az arcán. „Először azt hittem Aleixnek technikai problémája van. Aztán láttam, hogy már ünnepel. Szóval összeszedtem magam és befejeztem a kört. Nem láttam, hogy Aleix mennyire gyorsan értette meg a helyzetet. Reméltem, hogy nem ér utol újra. Kellemes meglepetés volt, csak be kellett fejeznem a futamot.”

„Barcelona a második hazai futamom, mert rengeteg francia szurkoló látogat el ide. Szeretjük azt mondani, hogy ez a dél-francia nagydíj. Őszintén szólva jobb itt, mint Le Mans-ban, mert Barcelonában jobban lehet ünnepelni” mondta Zarco. „Fabio erős győzelmet aratott, nekem pedig jó volt a dobogón állni és énekelni a himnuszunkat francia győzelem után.”

Így örült Zarco csapattársával a parc fermében: