szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPZarco: Az utolsó körben ajándékot kaptam

Zarco: Az utolsó körben ajándékot kaptam

Johann Zarco a verseny nagy részében a negyedik helyen motorozott a Katalán Nagydíj MotoGP futamán. A Ducati versenyzője végül Aleix Espargaró óriási bakijából profitált.

- Hirdetés -

Miután a pénteki napot a szerény 17. helyen zárta, Johann Zarco valószínűleg álmában sem gondolta volna, hogy vasárnap a dobogón fog ünnepelni. A szombati napon javult teljesítménye és végül az időmérő edzésen a negyedik rajtkockát hódította el.

A futamon a kezdeti visszaesés után szinte végig a negyedik helyen haladt szorosan Aleix Espargaró és Jorge Martin mögött.

Az első körben bekövetkezett hármas bukást el tudta kerülni a francia. “Amikor Nakagami bukott, szerencsém volt, hogy utat találtam a motorok között. Pol jól rajtolt, de az én tempóm jobb volt, és vissza tudtam előzni. Aztán negyedik lettem, és próbáltam tartani a lépést Aleix-szel és Martinnal, de egy kicsi hiányzott, hogy közelebb érjek. Fabio sokkal gyorsabb volt és elhúzott az élen” – számolt be Zarco a futamáról. “Kemény gumit választottam, és reméltem, hogy később előnyöm lesz ebből. Sajnos öt körrel a vége előtt épp az ellenkezője történt. Ekkor jöttem rá, hogy nem tudok a dobogóért harcolni, ami frusztrált. Aztán az utolsó körben ajándékba kaptam azt.”

Zarco az ajándékot a szerencsétlenül járt Aleix Espargarótól kapta, aki elszámolta magát és egy körrel korábban kezdte meg az ünneplést. Miközben a 2. helyen álló spanyol elvette a gázt, a Pramac versenyzői, Jorge Martin és Zarco is elmentek mellette. “Segít, ha az ember soha nem adja fel egy versenyen, és mindig hisz magában” – mondta Zarco mosollyal az arcán. “Először azt hittem Aleixnek technikai problémája van. Aztán láttam, hogy már ünnepel. Szóval összeszedtem magam és befejeztem a kört. Nem láttam, hogy Aleix mennyire gyorsan értette meg a helyzetet. Reméltem, hogy nem ér utol újra. Kellemes meglepetés volt, csak be kellett fejeznem a futamot.”

“Barcelona a második hazai futamom, mert rengeteg francia szurkoló látogat el ide. Szeretjük azt mondani, hogy ez a dél-francia nagydíj. Őszintén szólva jobb itt, mint Le Mans-ban, mert Barcelonában jobban lehet ünnepelni” mondta Zarco. “Fabio erős győzelmet aratott, nekem pedig jó volt a dobogón állni és énekelni a himnuszunkat francia győzelem után.”

Így örült Zarco csapattársával a parc fermében: