2024. április 23. 13:44
KezdőlapMotoGPA világot jelentette Márquez számára a tavalyi német siker

A világot jelentette Márquez számára a tavalyi német siker

Marc Márquez a Német Nagydíj koronázott királya 11 futamgyőzelmével. A Sachsenring pedig 2021-ben is kedves volt vele.

Marc Márquez és a Sachsenring közös története még 2010-ben kezdődött, amikor még a nyolcadliteres géposztályban nyerte meg a Német Nagydíjat. Ezt követően két Moto2-es siker következett. Amikor pedig Márquez felszerződött a MotoGP-be, pontosan ugyanez volt a helyzet. Minden egyes Német Nagydíjon őt intették le futamgyőztesként.

A sorozat egészen 2021-ig tartott, amikor Marc Márquez egyébként is egy zaklatott időszakon volt túl. Kezdve a szinte teljes egészében kihagyott 2020-as szezonnal, az egyre több testi problémával… Amikor pedig esetleg egészséges volt, akkor pedig alatta a Honda nem engedelmeskedett úgy, mint tette azt annak előtte.

Mire a Repsol versenyzője a 2021-es Német Nagydíjra érkezett, már 581 nap telt el azóta, hogy futamot tudott nyerni. Akkor a 2019-es világbajnoki címét ünnepelhette Valenciában, de azóta nagyon sok minden megváltozott. Egyvalami nem: ismét Marc Márquez lett a Sachsenring ura. Tizenegyedszer is, a második sorból rajtolva is.

Ez pedig óriási érzelmeket szabadított fel benne, ahogy az a MotoGP múltidéző videóján is nagyon jól látszik. Az idei versenyen viszont biztosan új győztest avatunk 2012 óta először, miután Márquez jelenleg a karműtétje után otthon kénytelen pihenni.

A 2022-es Német Nagydíjra egyébként Fabio Quartararo érkezik vb-éllovasként, előnye Aleix Espargaróhoz képest jelenleg 22 pont.

ForrásMotoGP