2024. április 20. 18:28
KezdőlapMotoGPPetrucci szerint jó lesz Miller a KTM-mel

Petrucci szerint jó lesz Miller a KTM-mel

Danilo Petrucci karrierje hasonló utat járt be, mint Jack Miller esetében. Az olasz szerint cimborája jól választott a KTM-mel.

Danilo Petrucci 2020-ban a gyári Ducatiról ült át KTM-re, hogy ott teljesítse a 2021-es szezont. Jack Miller most hasonlóra készül, igaz, az ausztrál esetében különbség az, hogy ő a gyári istállót választotta. A két motoros annak idején a Pramac színeiben egy csapatban is versenyzett, és hamar jó barátságot kötött egymással. Petrucci most így tudta véleményezni azt, hogy Miller a KTM-hez szerződött.

Két napja küldtem Jacknek egy üzenetet, és azt írtam neki, most, hogy a KTM-hez szerződött, indulhatunk akár a Dakaron is együtt!” – viccelődött Petrucci a crash.net-nek adott interjújában. „Komolyra fordítva, nagyon örülök Jacknek. Együtt nőttünk fel a Pramacnál, és körülbelül ugyanazt az utat is jártuk be: Pramac, gyári Ducati, most pedig a KTM. Ezzel a két éves szerződéssel óriási lehetőséget kapott. Nem titok, én neki szurkolok a MotoGP-ben. Remélem, láthatom őt nyerni, mert egy jó srác. És azt gondolom, jól is fog menni neki.

Miller munkáját ráadásul olyan szakemberek is segíthetik, akikre annak idején egyébként Petruccinak is fájt már a foga.

Olyan szakemberek dolgoznak most a KTM-nél, akik annak idején nekem is rengeteget segítettek a Ducatinál. Fabiano (Sterlacchini) és Francesco (Guidotti) szerződtetését már én is javasoltam a csapatnak, ez végül sajnos nem valósult meg. Igazából csak akkor jöttek, amikor én már mentem…

Jack Miller csapattársa az osztrákok gyári motorján egyébként Brad Binder lesz majd 2023-ban.

Forráscrash.net