csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPRins zöld utat kapott a vasárnapi indulásra

Rins zöld utat kapott a vasárnapi indulásra

Úgy tűnik mindent rendben találtak a spanyolnál az elvégzett kontrollvizsgálatokon. A Suzuki versenyzője indulhat a Német Nagydíjon.

- Hirdetés -

12 nappal csuklótörését követően, Álex Rins készen áll, hogy idén is meghódítsa a sachsenringi aszfaltcsíkot. A fiatal versenyző szerdán kereste fel orvosát, Dr. Xavier Mirt, hogy részt vegyen a szükséges ellenőrző vizsgálatokon. Az előírt terápia ezek szerint olyannyira sikeres volt, hogy Rins már vissza is térhet.

“Nagyon boldog vagyok, hogy az orvosok engedélyezték a részvételt. Ellenőrizték, hogy mennyire tudom mozgatni a kezem, illetve mennyi erő van benne, hogy képes leszek-e vezetni. Természetesen még mindkét csont törött. Megnézzük, hogy működik ma a dolog. Az edzéseket egyelőre rövidebbre fogjuk. Péntekenként általában 20 kört szoktam teljesíteni az első szabadedzésen, ezt a számot most lecsökkentjük 10-re, és meglátjuk hogy bírom. Ha nagyon erős fájdalmat érzek, nyilván abbahagyom és Assenben megpróbálom újra.” – nyilatkozta a spanyol.

“Jelenleg nincsenek fájdalmaim, de az üléspozícióm pont úgy van beállítva a motoron, hogy a testsúlyomat a kezemre helyezi. A pályán van két kemény féktáv, illetve sok a bal kanyar, ami aggodalomra ad okot. Nem tudom mennyire fogja bírni a kezem. Meglátjuk.”