2024. április 20. 07:59
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Azt hittem, fel kell adnom a versenyt

Aleix Espargaró: Azt hittem, fel kell adnom a versenyt

Egyik kedvenc pályája közé sorolja Aleix Espargaró Sachsenringet. A mai futam azonban nem valószínű, hogy a kedvencek közé kerül majd.

Ugyan a 4. helyen végzett, a spanyol versenyző mégsem elégedett. Egyrészt legnagyobb riválisa, Fabio Quartararo zsebelte be a futamgyőzelmet, másrészt voltak problémái az első gumival. Úgy véli, emiatt nem jött össze a dobogó.

„A rajtrácson lecseréltük az első gumit.” – kezdi Espargaró.

„Akkor vettem észre, hogy valami nem stimmel,amikor kijöttem a bemelegítő körre. Vibrált a motor eleje. Nagyon mérges voltam, mert már nem volt idő kicserélni a gumit. Pénteken 7 pilótának volt hasonló gondja a versenygép elejével, szombaton pedig Joan Mirnek. Nekem, személy szerint nem volt eddig ilyen problémám, mindig tökéletesen működött, nem pattogott. Az első 6-7 körben nem volt gond, de utána a motor hátulja is rendetlenkedni kezdett. Csodálom, hogy egyáltalán dobogó közeli pozícióban tudtam maradni. Többször hittem azt, hogy fel kell adnom a versenyt.”

„Végül 4. lettem, de lehettem volna 2. is akár. A futam végén az az elfékezés abszolút az én hibám volt. Próbáltam zárni az ívet, de nagyon csúszkált a motor. Az Aprilia erős kanyarsebességét abszolút nem tudtam kihasználni. Ha megnézzük a tempómat, olyankor meglehetősen lassú is voltam.”