2024. április 23. 23:37
KezdőlapMotoGPMindenkit megviselt a 36 fok - Versenyzői nyilatkozatok

Mindenkit megviselt a 36 fok – Versenyzői nyilatkozatok

Marc Márquez távollétében megtörtént a sachsenringi trónfosztás. Az idei uralkodó nem más, mint Fabio Quartararo.

Tikkasztóan meleg időjárás fogadta a MotoGP versenyzőit ma délután. A levegő hőmérséklete elérte a 36 fokot, míg az aszfalté 52 volt. A pilóták azonban jól bírták a gyűrődést. Főleg Quartararo, aki a futam elején az élre állt, és onnantól kezdve versenytársai bottal üthették a nyomát.

A dobogós versenyzők nyilatkozatai következnek:

Fabio Quartararo (1): „Nagyon fáradt vagyok. Egész hétvégén nem voltam jól, köhögtem. Kockázatos volt a közepes gumikeverék mellett döntenünk, de szerencsénk volt, mert többet bírt, mint gondoltuk. Nagyon boldog vagyok. Ma apák napja van Franciaországban. Ezúton is szeretnék Boldog Apák Napját kívánni minden édesapának.”

Johann Zarco (2): „Ahogy arra számítottam, nehezek voltak az utolsó körök, nagyon nehezek. A bemelegítő edzésen egy meglehetősen elhasználódott gumit vettünk elő. Amikor láttam, hogy Pecco elesett, próbáltam Fabiót utolérni, mert tudtam, hogy neki közepes abroncsok vannak fent. Reméltem, hogy előnyben leszek a futam végére, mivel én a keményet választottam hátra. Sajnos nem jött be. Az utolsó pár kör egy rémálom volt. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, és természetesen fáradt.”

Jack Miller (3): „Jó érzés volt számomra, hogy féktávokon képes voltam támadni. A verseny elején azonban nem volt meg a tempóm. Nem sikerült túl jól a rajt sem, ezen kívül még ott volt a hosszú körös büntetés is, amit le kellett töltenem, és majdnem a kavicságyban kötöttem ki. Szerencsére nem túl sok időt veszítettem így utol tudtam érni Aleix Espargarót. Azonban nem tudtam őt megelőzni, egészen addig, amíg nem hibázott. Nagyon sajnálom Peccót, semmit nem csinált rosszul.”