hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPBastianini még mindig bízik a vb-címben

Bastianini még mindig bízik a vb-címben

Hiába nyert már három futamot is idén, Enea Bastianini hátránya mégis tetemes a vb-összetettben. Ennek ellenére bízik még a vb-címben.

- Hirdetés -

Enea Bastianini egy mindössze kétfős társaság tagja a 2022-es MotoGP-mezőnyben. Ő és Fabio Quartararo ugyanis azok, akik idén már legalább három futamot nyerni tudtak. Azonban míg Quartararo a kiegyensúlyozottsága mellé teszi oda az extra eredményeket, és nyerni tudott például legutóbb a Sachsenringen is, addig Bastianini formájában óriási kilengéseket tapasztalhatunk.

A Bestia az utóbbi három futamon kimondottan rossz formában van. Hazai nagydíján, Mugellóban, valamint a katalán futamon kiesett, és legutóbb, a Német Nagydíjon is csak 10. lett. Hátránya így már 72 pont a francia vb-címvédő mögött, ráadásul ott van még köztük Aleix Espargaró és Zarco is. Bastianini ennek ellenére bízik még a vb-címben.

Pozitív nap volt a vasárnap, jobb, mint ahogy a szombat alakult” – mondta el Bastianini még a Német Nagydíj után. “A rajt nem volt túl jó, mondhatni, várakozásokon alul sikerült. Nem alakult jól a verseny eleje, ráadásul nehéz itt előzni is. Nagy volt a szél is, de ahhoz lehetett alkalmazkodni. Lejjebb helyezkedtem el a motoron, így pedig tudtam hozni egy viszonylag erős versenytempót. Szóval jó eredményt értünk el ahhoz képest, ahonnan indultunk.

Alakult a verseny ahogy alakult, Bastianini szerint van még esély. “Még mindig csak féltávnál vagyunk, sok van még a szezonból. Nyilván Fabio előnye tetemes ezzel a 72 ponttal. De a szezon második felében lehetnek még meglepetések. Sok-sok olyan pálya jön majd, amit nagyon szeretek.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)