hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPAz LCR-rel is tárgyal még a Suzukitól búcsúzó Álex Rins

Az LCR-rel is tárgyal még a Suzukitól búcsúzó Álex Rins

A MotoGP-pilótapiac két legkelendőbb portékája a két Suzuki-motoros, Joan Mir és Álex Rins lehetnek. Hivatalos még egyikőjükkel kapcsolatban sincs.

- Hirdetés -

Azt már tudjuk, hogy Joan Mir és Álex Rins számára nincs maradás a Suzuki kötelékein belül. Utóbbi arról is beszélt, hogy nem az igazi a hangulat a japánok bejelentése óta, miszerint kiszállnak a MotoGP-ből. Búslakodni viszont nincs idő, egyrészt a szezont is be kell fejezni a Suzukival, másrészt pedig zajlik a lázas álláskeresés.

Nemrég a speedweek már arról számolt be, megvan a megállapodás Álex Rins és az Apriliákra váltó RNF között, ezt azonban még csak pletykaként kezelhetjük, miután hivatalos bejelentés egyelőre nem történt. Rins ugyanis a Motorsport.com értesülései szerint még nem hogy meg nem állapodott senkivel, hanem nagyban tárgyal. A nyilván erős RNF-Aprilia-opció mellett a suzukis egyelőre nyitva tartja a kaput az LCR Hondával is. Itt ráadásul egy második körös tárgyalásra is sort keríthetnek majd a felek.

Rins csapattársa, Joan Mir ráadásul a gyári csapatnál köthet ki, így duplán is érdekesek a Suzukitól távozó spanyolok a Honda számára. “Beszélt a Honda mindkettejükkel, ugyanis mindketten megkerestek minket a csapatukat érintő döntés után” – fogalmazott sejtelmesen a Repsol-csapatfőnök Alberto Puig a portál kérdésére.

Rins esetleges tényleges érkezése esetén Álex Márquez is távozhatna az LCR-től. Az istálló ugyanis a hírek szerint komplett versenyzőcserét tervez. A másik LCR-Hondára a sokat hibázó Takaaki Nakagami helyére a Moto2-es honfitárs, Ai Ogura érkezhet.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)