2024. április 26. 22:49
KezdőlapMotoGPAz LCR-rel is tárgyal még a Suzukitól búcsúzó Álex Rins

Az LCR-rel is tárgyal még a Suzukitól búcsúzó Álex Rins

A MotoGP-pilótapiac két legkelendőbb portékája a két Suzuki-motoros, Joan Mir és Álex Rins lehetnek. Hivatalos még egyikőjükkel kapcsolatban sincs.

Azt már tudjuk, hogy Joan Mir és Álex Rins számára nincs maradás a Suzuki kötelékein belül. Utóbbi arról is beszélt, hogy nem az igazi a hangulat a japánok bejelentése óta, miszerint kiszállnak a MotoGP-ből. Búslakodni viszont nincs idő, egyrészt a szezont is be kell fejezni a Suzukival, másrészt pedig zajlik a lázas álláskeresés.

Nemrég a speedweek már arról számolt be, megvan a megállapodás Álex Rins és az Apriliákra váltó RNF között, ezt azonban még csak pletykaként kezelhetjük, miután hivatalos bejelentés egyelőre nem történt. Rins ugyanis a Motorsport.com értesülései szerint még nem hogy meg nem állapodott senkivel, hanem nagyban tárgyal. A nyilván erős RNF-Aprilia-opció mellett a suzukis egyelőre nyitva tartja a kaput az LCR Hondával is. Itt ráadásul egy második körös tárgyalásra is sort keríthetnek majd a felek.

Rins csapattársa, Joan Mir ráadásul a gyári csapatnál köthet ki, így duplán is érdekesek a Suzukitól távozó spanyolok a Honda számára. „Beszélt a Honda mindkettejükkel, ugyanis mindketten megkerestek minket a csapatukat érintő döntés után” – fogalmazott sejtelmesen a Repsol-csapatfőnök Alberto Puig a portál kérdésére.

Rins esetleges tényleges érkezése esetén Álex Márquez is távozhatna az LCR-től. Az istálló ugyanis a hírek szerint komplett versenyzőcserét tervez. A másik LCR-Hondára a sokat hibázó Takaaki Nakagami helyére a Moto2-es honfitárs, Ai Ogura érkezhet.