2024. április 16. 21:01
KezdőlapMotoGPGardner: A gumik 15 kört bírtak csak

Gardner: A gumik 15 kört bírtak csak

Negyedik alkalommal szerzett pontot MotoGP-s pályafutása alatt Remy Gardner a Német Nagydíjon. A hőség az ő gumijait sem kímélte.

Az ausztrál versenyző a 21. rajtkockába kvalifikálta magát szombaton. Eredményével maga mögé utasította csapattársát, valamint Darryn Bindert is. A 30 körös futam azonban nemcsak a versenytáv miatt volt megterhelő Gardner számára, hanem a rekkenő hőség miatt is. A fiatal pilóta a 15. helyen fejezte be a versenyt, több, mint 30 másodperces lemaradással a futamgyőztes, Fabio Quartararo mögött.

„Hihetetlenül meleg volt, meggyűjt a bajom a hátsó gumival. Ha az ember a verseny elején elhagyja a pályát, az sem sokat segít természetesen. Az első kanyarra utolsóként fordultam. 15 kör után teljesen elfogytak a gumijaim.” – kezdi Gardner.

„Nem volt már meg a tempóm, oldalazva vezettem. A kanyarsebességem egyesen szörnyű volt. Az egész futam a túlélésről szólt. Az utolsó körökben harcolnom kellett a motorral, hogy nehogy elessek. Tapasztalatnak jó volt, van mit elemeznünk, még egyszer nem követhetünk el ilyen hibát.”

„Összességében örülök, hogy előrébb tudtunk lépni. Pozitívan zártam a hétvégét, végig meg volt bennünk a lendület. Még ha egy-egy futam nem is sikerül túl jól, tanulópénznek tökéletes.”