2024. április 27. 00:45
KezdőlapMotoGPMir: Összeértünk Oliveirával

Mir: Összeértünk Oliveirával

Az eddigi szezon legjobb hétvégéje lehetett volna Mir számára a német forduló, de sajnos hiába minden igyekezet, pont nélkül zárt a spanyol.

Joan Mir remekül kezdte a pénteki napot. A másnap megrendezésre került időmérőn is a 12. rajtkockát szerezte meg. Ezek alapján úgy vélte, az eddigi legeredményesebb futam vár majd rá. A verseny 4. körében azonban összeért Oliveirával, melynek eredményeképp elesett a 2020-as világbajnok.

„Ez a hétvége tele volt magasságokkal és mélységekkel.” – kezdi Mir.

„Pénteken és szombaton olyan jól éreztem magam, mint mostanság soha. Biztos voltam benne, hogy ez a hétvége fog a legjobban sikerülni az eddigi futamok közül. A tempónk is rendkívül jó volt.”

„A tikkasztó hőség miatt a közepes gumikat keményre cseréltük hátul. Ez is közrejátszott a későbbi bukásban. Nem működtek túl jól a gumik az első pár körben, számos pozíciót veszítettem az egyenesekben. Az 1-es kanyar előtt Oliveira mellém került a 4. körben. Ugyanakkor fékeztünk, de ő a belső íven volt. Ahogy megpróbáltam lezárni az ívet, összeértünk. Kikényszerültem az ideális íven túlra, elment a motor eleje és elestem. Kellett volna még pár kör, hogy a gumik elérjék a megfelelő hőmérsékletet.”