back to top
2024. május 02. 01:33
KezdőlapMotoGPFernández: A verseny rajtja előtt füstöt láttam a motorból

Fernández: A verseny rajtja előtt füstöt láttam a motorból

A Tech3 KTM mindkét pilótája világbajnoki pontokat zsebelt be a Sachsenringen rendezett MotoGP-futamon. Raúl Fernández a tizenkettedik helyet szerezte meg a német nagydíjon – ez az eddigi legjobb eredménye a királykategóriában.

Raúl Fernández a szabadedzések alatt igencsak hátul volt, a futamot a 22. helyről kezdhette meg, azonban nagy felzárkózást mutatott. Végül a 12. helyen látta meg a koclás zászlót, 3 pozícióval megelőzve csapattársát, a 15. Remy Gardnert.

„Ez volt a szezon legjobb versenye. Úgy élveztem, mint egy gyerek. Akárcsak a tavalyi futamokon” mondta boldogan a MotoGP újonca. „A bemelegítő edzésen találtunk valamit a motoron, azután sokkal jobban éreztem magam a gépen. A verseny rajtja előtt füstöt láttam. Azt gondoltam magamban: b*ssza meg! Szerencsére nem volt nagy probléma.”

Fernández így folytatta: „A versenytempó jó volt. Még akkor is, ha az első öt-hat körben sok időt vesztettem. Nem volt könnyű tartani a megfelelő hőmérsékletet az első gumiabroncs a jobb oldalán. Aztán egyre gyorsabb lettem, ugyanolyan tempót mentem, mint Miguel.”

„A verseny nagyon kemény volt, de a legrosszabb a hőmérséklet volt” – mondta el a verseny utáni interjúban. „Különösen, amikor egy csoportban motoroztam, nagyon nehéz volt. Az aszfalt forró, a motor nagyon meleg, ráadásul a többi motor még több hőt termelt. Katasztrófa volt, de fizikailag nagyon jól ment nekem.”

Vajon a bemelegítésen elért fejlődés hasznos lehet a következő, asseni versenyen? – kérdezték tőle „Remélhetőleg! Kíváncsi vagyok, hogy ez a változtatás segít-e abban, hogy Assenben gyors legyek. A csapat módosított valamit, nem tudom pontosan mit, de ez csak egy apróság volt. Jó emlékeim vannak Assenről a tavalyi évről. Kevés „stop and go” szakasz van ott, ami jó lehet nekünk” – fejezte be nyilatkozatát Fernández.