2024. április 26. 14:39
KezdőlapMotoGPNakagami: Borzalmas érzés volt a motorral

Nakagami: Borzalmas érzés volt a motorral

Takaaki Nakagami nem ért célba vasárnap a Sachsenringen. Az LCR Honda csapat japán versenyzője a verseny elején bukott. A Honda számára 40 év után először maradt világbajnoki pont nélkül a királykategóriában.

Takaaki Nakagami 7. körben történt bukása mellett Pol Espargaró és Alex Márquez is műszaki problémákkal küszködött a Hondával a Sachsenringen rendezett MotoGP futamon. A német GP-n csak Stefan Bradl látta meg a kockás zászlót a japán márka képviselői közül – az utolsó helyen és pont nélkül. Nakagaminak viszont nem volt magyarázata a 8-as kanyarban történt kicsúszására.

„A hétvége jó volt, de a verseny nagyon rosszul sikerült” mondta a verseny után a pilóta „Nagyon csalódott vagyok, hogy ismét a kavicságyban végeztünk. Egész hétvégén a tempónkon dolgoztunk. Sikerült egyenletes időket motoroznunk, jól felkészültünk a hosszú versenyre. Tudtam, hogy a futam a  befejezéséről és a túlélésről szól.”

A Honda versenyzője a német nagydíj után csak a 16. helyen áll a tabellán. „Sajnos az első körtől kezdve nem volt tapadás a hátsó gumimon. Borzalmas volt. Nem tudtam rendesen fékezni, nem tudtam bevenni a kanyart – egyszerűen borzalmas érzés volt a motorral” – jellemezte rövid futamát Nakagami. „A 7. körben a 8-as kanyarban az első abroncs miatt buktam. Érdekes esés volt, mert nem hibáztam. A kanyar csúcspontjánál voltam, megérintettem a gázt és elvesztettem az első kereket. Még az adatelemzéssel együtt sem érthető számunkra.”

Stefan Bradl a nagydíj után égési sérülésekre panaszkodott a kezén és a lábán. Hogyan érzékelte Nakagami ezeket a jelenségeket? „Nekem is voltak problémáim a jobb lábammal. Nagyon forró volt. A problémák azonban nem voltak olyan súlyosak, mint Stefané. Az FP4-ben küszködtünk vele, aztán ragasztószalagot tettünk rá, hogy elkerüljük ezt a problémát. Sajnos a versenyen csak a 7. körig jutottam” – mondta a versenyző.

A vállam rendben van, mert balra estem. Ez a pozitívum. Most szükségem van néhány nap pihenőre. Egy kis pihenés jót fog tenni nekem, hogy Assenre újra eészséges legyek” – zárta szavait Nakagami.