2022. december 01. 17:53
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPNakagami: Borzalmas érzés volt a motorral

Nakagami: Borzalmas érzés volt a motorral

- Hirdetés -

Takaaki Nakagami nem ért célba vasárnap a Sachsenringen. Az LCR Honda csapat japán versenyzője a verseny elején bukott. A Honda számára 40 év után először maradt világbajnoki pont nélkül a királykategóriában.

Takaaki Nakagami 7. körben történt bukása mellett Pol Espargaró és Alex Márquez is műszaki problémákkal küszködött a Hondával a Sachsenringen rendezett MotoGP futamon. A német GP-n csak Stefan Bradl látta meg a kockás zászlót a japán márka képviselői közül – az utolsó helyen és pont nélkül. Nakagaminak viszont nem volt magyarázata a 8-as kanyarban történt kicsúszására.

“A hétvége jó volt, de a verseny nagyon rosszul sikerült” mondta a verseny után a pilóta “Nagyon csalódott vagyok, hogy ismét a kavicságyban végeztünk. Egész hétvégén a tempónkon dolgoztunk. Sikerült egyenletes időket motoroznunk, jól felkészültünk a hosszú versenyre. Tudtam, hogy a futam a  befejezéséről és a túlélésről szól.”

- Hirdetés -

A Honda versenyzője a német nagydíj után csak a 16. helyen áll a tabellán. “Sajnos az első körtől kezdve nem volt tapadás a hátsó gumimon. Borzalmas volt. Nem tudtam rendesen fékezni, nem tudtam bevenni a kanyart – egyszerűen borzalmas érzés volt a motorral” – jellemezte rövid futamát Nakagami. “A 7. körben a 8-as kanyarban az első abroncs miatt buktam. Érdekes esés volt, mert nem hibáztam. A kanyar csúcspontjánál voltam, megérintettem a gázt és elvesztettem az első kereket. Még az adatelemzéssel együtt sem érthető számunkra.”

- Hirdetés -

Stefan Bradl a nagydíj után égési sérülésekre panaszkodott a kezén és a lábán. Hogyan érzékelte Nakagami ezeket a jelenségeket? “Nekem is voltak problémáim a jobb lábammal. Nagyon forró volt. A problémák azonban nem voltak olyan súlyosak, mint Stefané. Az FP4-ben küszködtünk vele, aztán ragasztószalagot tettünk rá, hogy elkerüljük ezt a problémát. Sajnos a versenyen csak a 7. körig jutottam” – mondta a versenyző.

A vállam rendben van, mert balra estem. Ez a pozitívum. Most szükségem van néhány nap pihenőre. Egy kis pihenés jót fog tenni nekem, hogy Assenre újra eészséges legyek” – zárta szavait Nakagami.