2024. március 29. 15:18
KezdőlapMotoGPVeszélyes volt Viñales műszaki hibája

Veszélyes volt Viñales műszaki hibája

Már épp dobogós csapattársát ostromolta Maverick Viñales, amikor motorja megadta magát. Mindezt ráadásul igen veszélyesen.

Rég nem látott jó teljesítménnyel rukkolt elő Maverick Viñales a Német Nagydíj során. Az Aprilia fiatalabbik spanyolja a harmadik sorból rajtolva szépen zárkózott egyre feljebb. Egy idő után már tulajdon vb-aspiráns csapattársa, Aleix Espargaró is nagy nyomás alá került Viñales jóvoltából. Egészen addig, ameddig Viñales motorja meg nem adta magát. A konkrét műszaki hiba az összeültetést érintette.

Nagyon nagy kár a futamért, mert egyébként kifejezetten versenyképesnek éreztem magam” – mondta el Viñales a futam után a GPOne kérdésére. „A rajtnál meg tudtam előzni Marinit és Martínt, jó tempóm volt. Jó móka volt a verseny. Egészen 10 körrel a vége előttig.

Viñales eleinte nem is értette, mi a baj. „Már épp arra készültem, hogy Aleixet támadjam. Aztán elkezdtem vibrációt érezni, nem is értettem, hogy miért. Aztán a nyolcas kanyarban, 180 km/órás sebességnél az eleje lezárt, akkor láttam, hogy a baj az összeültetéssel van. Annyira megült a motor, hogy a lábam konkrétan a földön volt. Elsőre azt hittem, defektet kaptam.

Ezek után persze, hogy keserű a szájíz Viñalesnél. „Kénytelen voltam kiállni, mert ha kint maradok, az túl veszélyes lett volna. Nagy kár, mert gyorsabb voltam Aleixnél, de ezt sajnos nem tudtuk kihozni. Ezzel együtt boldog vagyok, mert jelentőset léptünk előre több területen is.

Kiesésével „Mack” nem tudta gyarapítani 46 addig megszerzett pontját. Ezzel a mennyiséggel jelenleg a tabella 14. helyén található.

ForrásGPOne