2024. április 19. 05:26
KezdőlapMotoGPNem lesz péntek délelőtti edzés Japánban

Nem lesz péntek délelőtti edzés Japánban

Bár a tengerentúli idény még csak 3 hónap múlva lesz a MotoGP-ben, a logisztikának már most is foglalkozni kell vele. A világban zajló események miatt ez ráadásul sokkal komplikáltabb feladat most, mint volt 3 évvel ezelőtt, amikor legutóbb utaztak a Távol-Keletre.

A Japán Nagydíj a legsűrűbb helyre került a naptárba, hiszen a három egymást követő futamok sorozatának közepén található. Ráadásul amitől még nehezebb a szállítás, hogy a spanyolországi Aragonból érkeznek a felszerelések. A FIM, az IRTA és a Dorna részéről erősen tartanak attól, hogy az Ukrajnában zajló háborúk miatt járattörlések lehetnek még szeptemberben is, ezért úgy döntöttek, hogy péntek délelőtt nem lesz szabadedzés Motegiben.

Forrás: Repsol Honda

A változtatás azt jelenti, hogy Japánban mindössze két szabadedzés összeadott eredményei alapján fog kialakulni, hogy kik jutnak tovább a Q2-be. Az első program így helyi idő szerint 13:15-kor a Moto3-asok első szabadedzése lesz. Őket követi a Moto2 14:10-kor, majd 15:10-kor a MotoGP. A királykategória számára egyúttal az eredeti 45 perc helyett 75 perc lesz a pénteki gyakorlás, a másik két kategória viszont nem kap extra időt az elmaradt edzés helyett.