2024. április 18. 13:53
KezdőlapMotoGPBagnaia: Szeretnék harcolni, de nem csak az első két körben

Bagnaia: Szeretnék harcolni, de nem csak az első két körben

A Ducati gyári versenyzője, Francesco Bagnaia örül tizedik MotoGP-s pole pozícióját meg a szombati időmérőn. Szeretné ezt most jobban kihasználni, mint legutóbb a Sachsenringen.

Francesco Bagnaia az idei szezonban negyedszer indulhat az első rajtkockából. Az 1:31.504 perces ideje egyben körrekordot is jelentett Assenben. A pálya vonalvezetését a 25 éves olasz még tetoválásként is viseli a karján. Itt szerezte meg élete első győzelmét 2016-ban a Mahindra színeiben a Moto3-as világbajnokságon.

Az idei MotoGP-szezonban a Ducati versenyzője a pole pozícióból indulva nyerni tudott Jerezben. Le Mans-ban és a múlt hétvégén a Sachsenringen azonban nem tudta győzelemre váltani rajtelsőségét, mindkét alkalommal kiesett a futamon. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy 91 pont a lemaradása a világbajnokságot vezető Fabio Quartararóval szemben.

„Nagyon elégedett vagyok a kvalifikációval, aminek a végén a boxban maradtam, mert ennél többet nem tehettem”nyilatkozta Bagnaia az asseni köréről. A kvalifikációs nap nem úgy indult, ahogy szerette volna: „Reggel sok nehézségem volt azzal, hogy egyenletes és versenyképes legyek. Hála a csapatnak, jó munkát végeztünk, és az FP4-ben megtaláltuk a módját, ami sokat segített a versenyre való gumiabroncsokkal. Az gyors köridőkben mindig nagyon versenyképesek vagyunk. Örülök, de inkább annak, hogy előreléptünk” – hangsúlyozta a Ducati versenyzője.

Az FP4-ben Bagnaia második lett a tavalyi győztes Quartararo mögött. „Fabio mindig nagyon versenyképes ezen a pályán” – mondta az olasz. Szeretnék vele harcolni, de a verseny végéig, nem csak az első két körben. Azonban más versenyzők is remek munkát végeztek ma, mint például Aleix vagy Jorge. Úgy gondolom, hogy ezen a pályán nehezebb a verseny elején különbséget elérni. De már megmutattuk, hogy nagyon versenyképesek tudunk lenni az első körökben – és Fabio is. Szóval talán lehetséges.”

Úgy tűnik, hogy a gumikopás nem jelent problémát a Holland TT-n, sok más futammal ellentétben. A MotoGP pilótái arra számítanak, hogy 26 körön keresztül képesek lesznek nyomni. „Az én esetemben én vagyok az egyetlen korlát, ha megnézzük a legutóbbi versenyeimet” – mondta öniróniával telt humorral Bagnaia. „Az FP4-ben egyre teljesítettük a leggyorsabb köröket, ilyet csak két-három versenyen tudsz csinálni, például Misanóban. Itt Assenben nagyon magas a tapadási szint és nagyon alacsony a kopás, így lehet húzni a gázt és hagyni, hogy a hátsó gumi csússzon. Ezek a versenyek nehezebbek, mert soha nem lehet pihenni. Ez egy másfajta verseny, de szeretem húzni a gázt és soha nem veszem el.”