2024. április 26. 05:56
KezdőlapMotoGPMég mindig nem kap levegőt Espargaró

Még mindig nem kap levegőt Espargaró

A múltkori Német Nagydíjat is a még javában gyógyulófélben lévő bordái miatt nem tudta befejezni Pol Espargaró. A probléma maradt Assenre is.

Pol Espargaró a múlt héten még a Német Nagydíj első szabadedzésén bukott, ami bordasérüléssel járt a repsolos számára. A hétvégét bár megpróbálta teljesíteni, a futamot végül a légzési nehézségei miatt fel kellett adnia. A Holland TT-n az első szabadedzés még az esőben nem alakult rosszul. Az FP2-n aztán visszatért a múlt heti probléma: a légzés.

Sokkal jobbra számítottam a péntek végeztével” – fogalmazott a napot mindössze a 19. helyen záró Espargaró a Motorsport.com kérdésére. „Az FP1 még jól alakult a puha esőgumikkal. Gyors voltam, harmadik tudtam lenni. A délután viszont nagyon nehezen alakult.

Espargaró vagy levegőt nem kapott, vagy a háta fájt. „Minden egyes izom, ami a bordáimat védi, kompenzálni akart a sérülésért. Így vagy az izmaim fájtak, vagy levegőt nem kaptam rendesen. Az edzés után még a beszéd is nehezemre is esett. Nem számítottam ekkora fájdalomra, és arra, hogy ennyire rosszul leszek.

Kérdés, mi jön ez után. Espargaró egyáltalán nem biztos, hogy folytatni fogja. „Most majd kezelést kapok az időmérőig, gyulladáscsökkentőket, a fájdalom csökkentésére. Ha viszont nem leszek képes jó teljesítményre, folytatni sincs értelme.

Pol Espargaró a legutóbbi három futamból egyen sem szerzett pontot, kétszer célba sem ért, de a Katalán Nagydíjon is csak tizenhetedik lett.