2024. április 20. 02:04
KezdőlapMotoGPBastianini: Újra versenyképesek leszünk

Bastianini: Újra versenyképesek leszünk

Enea Bastianini úgy fordul rá a nyári szünetre, hogy az 5. helyen áll a világbajnoki tabellán. Eddig 3 győzelme van idén, és úgy véli, lesz még több is.

Az asseni futamot megúszta az olasz bukás nélkül, 11. lett. Igyekszik többet kihozni magából, mert úgy látja, nem voltak jelentősen lemaradva Pecco Bagnaia mögött.

„Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl. Teli volt magasságokkal és mélységekkel. A bemelegítő edzésen jól éreztem magam, de a versenyen nem volt minden teljesen rendben. Nem volt különösebben jó a futam. Elkeserít a helyezés, tekintve, hogy nem voltunk olyan messze Peccótól.”

„Voltak technikai problémáink az időmérőn, így eleve hátrányból indultunk. Próbáltam minél jobban húzni a gázt a versenyen is, de egyszerűen nem lettek jobbak a köridejeim. Aleix például sokkal gyorsabb volt nálam. Tényleg mindent megtettem, a maximumot hoztam ki magamból, de sajnos ez ennyire volt most elég.”

„A hátrányunk nem volt különösebben nagy a futam vége felé Peccóval szemben. Így visszagondolva, szerettem volna megnézni magam egy másik gumiválasztással, hogy akkor milyen pozíciót tudtam volna elérni. Az ember azonban nem tudja visszaforgatni az időt. Talán nem ez volt a legjobb választás, mert a gumi jobb oldalával valami nem stimmelt.”

„Az utóbbi 3 versenyen szenvedtem. Hátul voltam, ami nem tett jót. Most következik a nyári szünet, lesz mit átgondolni. Biztos vagyok benne, hogy ha visszatérünk, újra versenyképes leszek majd.”  nyilatkozta Bastianini.