2024. április 19. 22:34
KezdőlapMotoGPQuartararo "gratulál" a versenybíróknak a döntésükhöz

Quartararo „gratulál” a versenybíróknak a döntésükhöz

Fabio Quartararo nem felhőtlenül boldog a MotoGP versenyfelügyelők döntése miatt, miszerint Silverstone-ban hosszú körös büntetést kell letöltenie. Ennek hangot is adott a közösségi médiában.

A büntetést a vasárnap esti szokásos interjú után hozták meg a versenyfelügyelők, így Quartararo gondolatait Twitter oldalán ismertette a nagyközönséggel.

„Nos… Egy hosszú kör a következő futamra. Most már nem próbálkozhatsz előzéssel, mert túl ambiciózusnak tartanak. Az év elejétől kezdve néhány versenyző „VERSENYBALESET”-et csinált, de úgy tűnik, az enyém túl veszélyes volt.

Gratulálok a stewardoknak ahhoz a csodálatos munkához, amit végeznek.

Legközelebb nem próbálok meg semmilyen előzést, hogy nehogy büntetést kapjak.

JÓ PIHENÉST ÉS TALÁLKOZUNK SILVERSTONE-BAN.”

Quartararo, aki az elmúlt két szezonban csak két versenyen nem ért célba, bocsánatot kért Aleix Espargarótól, amiért szerinte „ostoba hibát” követett el, amikor az 5. körben megpróbálta megelőzni az Aprilia versenyzőjét abban a kanyarban.

A FIM versenybíróság indoklása

A FIM Stewardok döntésük indoklásaként a következő közleményt adták ki:

„A Motul TT Assen MotoGP futamán a #20-as rajtszámú Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) és a #41-es rajtszámú Aleix Espargaró (Aprilia Racing) között történt incidens során a #20-as rajtszámú versenyző az 5-ös kanyarban ütközött és érintkezett a #41-essel.

A FIM MotoGP Steward bizottsága úgy ítélte meg, hogy Quartararo túlságosan ambiciózusan próbálta megelőzni A. Espargarót. #20 nem volt abban a helyzetben, hogy sikeresen befejezze a manővert, és ezt követően bukott, ami érintkezést okozott #41-essel, és arra kényszerítette, hogy letérjen a versenypályáról. A Espargaró kikerülő manővere révén elkerülte a bukást és vissza tudott állni a pályára. Ennek ellenére a versenyét ez súlyosan befolyásolta.”

Quartararo hosszú körös büntetést kapott, amelyet Silverstone-ban kell majd letöltenie

A Yamahának sem tetszik a döntés

Quartararo hozzászólása Massimo Meregalli csapatigazgató kommentárjait követi, aki „nemcsak keménynek, de következetlennek” nevezte a MotoGP-bajnok büntetéséről szóló döntést:

„Fabio első bukását versenybalesetnek tekintjük, és úgy érezzük, hogy a Versenyigazgatóság döntése, miszerint a következő futamra büntetést kap, nem csak kemény, tekintve, hogy senkit nem vitt magával, és Aleix még így is pontot szerzett, de nem is következetes a korábbi nagydíjakon látott versenybalesetek után, amelyeket büntetlenül hagytak.”

Forráscrash.net