2024. április 26. 21:01
KezdőlapMotoGPRins: Szerintem mindenki sejtheti, hova igazolok...

Rins: Szerintem mindenki sejtheti, hova igazolok…

Hivatalos bejelentés még nincs, de már maga az érintett Álex Rins is nyílt titokként kezeli, hol folytatja 2023-ban.

Álex Rins úgy kell, hogy teljesítse a 2022-es szezon nagyobbik részét, hogy ennek során már régóta tudja, csapata, a Suzuki év végén kiszáll a bajnokságból. Kicsit mintha az eredmények is már ennek felelnének meg, ugyanis például maga Rins is hozott egy olyan sorozatot, amelynek első állomásán 19. lett, a következő hármon mind-mind kiesett, az ötödiken pedig el sem tudott indulni sérülése miatt. Legutóbb Assenben végre-valahára pontot tudott szerezni és tizedik lett. Ezzel Rins két ponttal lemaradva csapattársa mögött a tabella kilencedik helyén áll.

Rins viszont nagyban dolgozott már a 2023-as ülésének bebiztosításán is. Vele kapcsolatban sokáig több opció lebegett a levegőben. Mostanra viszont már leginkább egyfelé tendál minden. Maga az érintett is így fogalmaz.

Mostanra már majdnem megvagyunk. Szerintem mindenki sejtheti, hova igazolok most, hogy Álex távozott az LCR-től, és megy a Gresinihez…” – fogalmaz Rins nem is annyira sejtelmesen. „Persze ez még nem hivatalos, hiszen az utolsó aláírásomat nem tettem még rá a szerződésre. De ez valószínűleg napok kérdése lesz.

Rins döntésében egy dolog játszott szerepet. A 2023-as gyári motor léte. „A végén a Ducati, vagyis a Gresini, valamint a Honda, tehát az LCR maradt. Beszéltünk a Ducatival is, de ők nem akartak 2023-as motort a rendelkezésemre bocsátani. Aktuális motorra akartam felülni, a Honda pedig megadta nekem ezt a lehetőséget. Szép feladat lesz, mert most a Honda számára annyira nem jönnek az eredmények. De meglátjuk, összeáll-e jövőre egy jó motor.

Rins ráadásul bizonyos szempontból párhuzamokat is lát mostani és a jövőbeli munkája között. „Szeretem a kihívásokat. Azt gondolom, jó munkát végeztünk a motor fejlesztésében a Suzukinál. Szóval valami hasonló megint működhet majd Lucióékkal.

Forráscrash.net