2024. április 19. 16:45
KezdőlapMotoGPKiakadt a legendamérő Goodwoodban

Kiakadt a legendamérő Goodwoodban

Múlt hétvégén rendezték a dél-angliai Goodwood városa melletti versenypályán és parkban a világ egyik leghíresebb motorsport-rendezvényént, a Goodwood-i Sebességfesztivált.

Már korábban hírt adtunk arról, hogy Wayne Rainey 29 évvel az életét megváltoztató bukás után újra versenymotorra ül a fesztiválon, és már az első próbákat is megejtette. Múlt hétvégén pedig már a teljes távot is megtette, ráadásul nem is egyedül! A legnagyobb médiafigyelem a háromszoros világbajnokra irányult, nem ő volt az egyetlen királykategóriás ász az angol motorsportfesztiválon.

Fogadjátok szeretettel ezt a képes-videós összeállítást:

Ezen a videón látható, ahogy Rainey megteszi Goodwood-i hillclimb útvonalat az 1992-es YZR500-ason.

Mellette megy a csapatfőnöke, a szintén háromszoros világbajnok Kenny Roberts, aki Jeremy McWilliams 2002-es évjáratú, kétütemű Proton KR3-asa nyergébe pattan – amelynek szintén ő volt a csapatfőnöke, miután a Yamahával elváltak az útjaik.

Ezeken a fotókon látható, hogy az üzemanyagtankot speciálisan kipárnázták, hogy Rainey jobban tudja tartani magát.

Ezen a videón változik a felállás: itt már Kevin Schwantz, Mick Doohan, és kakukktojásként Jeremy McWilliams (ő nem volt világbajnok, a királykategóriában futamot sem nyert) is megteszik a távot. Itt McWilliams ül a 99-es számú Protonon, Roberts pedig egy kétütemű Yamahán látható. Schwantz a Lucky Strike-festésű Suzukin, Doohan pedig a Rothmans-színekben pompázó Honda gázkarját húzzák. Rainey egy pillanatra még egykerékre is kapta a Yamahát.

Fényképek róluk:

A résztvevők között volt Dani Pedrosa is, aki nagyon élvezte, hogy együtt motorozhatott a legendákkal:

Az ő bejegyzésén látható, hogy még Giacomo Agostini is jelen volt. Tessék összeszámolni a VB-címeket!

Egy másik kép, Jeremy McWilliamstől. Balról jobbra: Jeremy McWilliams, Mick Doohan, Giacomo Agostini, Kenny Roberts, Maria Costello és Sammy Miller. Costello a Man-szigeti TT egyik leggyorsabb női versenyzője, a 89(!) éves Miller pedig az 50-es években állt többször is Grand Prix-dobogón a 250-es géposztályban.

Egy újabb értékes kép McWill galériájából:

A rendezvény elsősorban az autókról és az autóversenyzőkről szól, így természetesen közülük is számtalan legendás alak vett részt a fesztiválon, így az 1992-es Forma 1-es világbajnok Nigel Mansell is.

Mat Oxley fényképén összesen 13 világbajnoki cím látható:

Egy hosszabb, összefoglaló anyag a MotoAmerica csatornájáról: