2024. április 19. 21:13
KezdőlapMotoGPBemutatkozott az új BMW M3 Touring biztonsági autó

Bemutatkozott az új BMW M3 Touring biztonsági autó

A GoodWood fesztiválon bemutatták az új BMW M3 Touring biztonsági autót. A különleges járművet a silverstone-i hétvégén láthatjuk majd először a pályán a MotoGP-ben.  

50. születésnapja alkalmából a német autógyártó számos nagy teljesítményű járművet mutatott be a GoodWood Festival of Speed rendezvényen. Köztük volt az új MotoGP biztonsági autót is. Az első M xDrive-al szerelt M3 Competition Touring alapjaira épülő autó az 50. születésnapi ünnepségek, valamint a BMW M és a MotoGP több évtizedes partnerkapcsolatának tiszteletére különleges fényezésben pompázott.

Safety Car, GoodWood Festival of Spedd
Safety Car, GoodWood Festival of Speed Fotó: MotoGP Media

A megjelenés egyben a globális premier is volt, mielőtt augusztusban, a silverstone-i Monster Energy Brit Nagydíjon debütálna a versenypályán.

Az új BMW M3 Touring világpremierje jubileumi évünk újabb csúcspontja, hiszen 50 éves történelmünk során először mutatunk be BMW M3-at túramodellként. – mondta Franciscus van Meel, a cég vezérigazgatója:  Ennek az új nagyteljesítményű autónak a MotoGP biztonsági autóinak flottájába való felvétele a következő kézenfekvő lépés számunkra. A MotoGP jogtulajdonosával, a Dorna Sports-al való több évtizedes együttműködésünk során mindig is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a BMW M legújabb modelljeit a pálya biztonsági céljára használjuk. Ezt a hagyományt folytatjuk a az M3 Touring MotoGP Safety Carral.”

A biztonsági autó egy különleges 50 év BMW M borítást kapott. Ezen felül az 1999-től napjainkig tartó időszakból az összes MotoGP biztonsági autó szerepel rajta.

A MotoGP pályára guruló autó a BMW M Performance teljes termékpalettájával fel lesz szerelve. A MotoGP biztonsági autók további módosításai közé tartoznak a Recaro versenyülések, a 4 pontos biztonsági övek, a biztonsági keresztléc, a fényhíd és az első villogók.

.

 

 

Forrásmotogp.com