2023. február 04. 13:07
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPHiányolja a drámát a MotoGP-ből Jonathan Rea

Hiányolja a drámát a MotoGP-ből Jonathan Rea

Neki nem adatott meg, hogy huzamosabb ideig a MotoGP-ben versenyezhessen, de ettől még figyeli a bajnokságot Jonathan Rea. És aggasztják a látottak.

Jonathan Rea annak idején, még 2012-ben összesen két beugró futamot teljesített a MotoGP-ben. Akkor a megsérülő Casey Stoner helyetteseként nem is vallott szégyent, Misanóban nyolcadik, míg Aragóniában hetedik lett. Az északír soha azelőtt és aztán soha azóta nem szerepelt a MotoGP-ben, pedig erről az évek során többször is szó volt. Ezzel együtt továbbra is figyeli, mi történik “odaát”, az ő szériamotorjaikhoz képest egyre több aerodinamikai “dísszel” felszerelt gépekkel futott testvérbajnokságban.

Jonathan Rea több dolgot is aggódva figyel, speciel a szakmaiság nem tartozik ezek közé. “Én szerettem azt a korszakot, amiben Nicky Hayden, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Casey Stoner vagy Valentino Rossi versenyzett. De azt sem lehet mondani, hogy a mostani generáció lassabb lenne. Sőt, talán még jobbak is. Ez a generáció Quartararóval, Mirrel, Rinssel és Bagnaiával szintén jelentős lesz majd idővel, mikor visszatekintünk rá.

Egy dolgot Rea azért hiányol, méghozzá az olyan egyéniségeket, akik szaftos rivalizálásokat hozhatnának. “Rossival, de akár Stonerrel, Lorenzóval, vagy éppen még régebben Schwantzékkal mind-mind voltak problémák és rivalizálások. Most meg mintha minden túl harmonikus lenne. Abban, hogy most kevesebben kíváncsiak a versenyekre, ennek van a legnagyobb szerepe. Kevesebb a dráma, mint a múltban. Azt nem gondolom, hogy az érdeklődésre nagy hatása lesz a Suzuki kivonulásának. Valentino Rossi visszavonulásával már jóval inkább rájátszott erre.

Pedig még a szoros versenyek is adottak Rea szerint – még ha nem is feltétlenül érti, miért van ez. “Őrült dolog, nem biztos, hogy meg tudom magyarázni. Gondolom, nem annyira a versenyzőn múlik, és nagyon fontos a motor szerepe. Egyszer Quartararo 10 másodperccel ver mindenkit, a következőn meg azért kell, hogy harcoljon, hogy egyáltalán hatodik legyen. Nehéz ezt megmagyarázni, de mint szurkoló, én élvezem, amit látok.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)