vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPHiányolja a drámát a MotoGP-ből Jonathan Rea

Hiányolja a drámát a MotoGP-ből Jonathan Rea

Neki nem adatott meg, hogy huzamosabb ideig a MotoGP-ben versenyezhessen, de ettől még figyeli a bajnokságot Jonathan Rea. És aggasztják a látottak.

- Hirdetés -

Jonathan Rea annak idején, még 2012-ben összesen két beugró futamot teljesített a MotoGP-ben. Akkor a megsérülő Casey Stoner helyetteseként nem is vallott szégyent, Misanóban nyolcadik, míg Aragóniában hetedik lett. Az északír soha azelőtt és aztán soha azóta nem szerepelt a MotoGP-ben, pedig erről az évek során többször is szó volt. Ezzel együtt továbbra is figyeli, mi történik “odaát”, az ő szériamotorjaikhoz képest egyre több aerodinamikai “dísszel” felszerelt gépekkel futott testvérbajnokságban.

Jonathan Rea több dolgot is aggódva figyel, speciel a szakmaiság nem tartozik ezek közé. “Én szerettem azt a korszakot, amiben Nicky Hayden, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Casey Stoner vagy Valentino Rossi versenyzett. De azt sem lehet mondani, hogy a mostani generáció lassabb lenne. Sőt, talán még jobbak is. Ez a generáció Quartararóval, Mirrel, Rinssel és Bagnaiával szintén jelentős lesz majd idővel, mikor visszatekintünk rá.

- Hirdetés -

Egy dolgot Rea azért hiányol, méghozzá az olyan egyéniségeket, akik szaftos rivalizálásokat hozhatnának. “Rossival, de akár Stonerrel, Lorenzóval, vagy éppen még régebben Schwantzékkal mind-mind voltak problémák és rivalizálások. Most meg mintha minden túl harmonikus lenne. Abban, hogy most kevesebben kíváncsiak a versenyekre, ennek van a legnagyobb szerepe. Kevesebb a dráma, mint a múltban. Azt nem gondolom, hogy az érdeklődésre nagy hatása lesz a Suzuki kivonulásának. Valentino Rossi visszavonulásával már jóval inkább rájátszott erre.

Pedig még a szoros versenyek is adottak Rea szerint – még ha nem is feltétlenül érti, miért van ez. “Őrült dolog, nem biztos, hogy meg tudom magyarázni. Gondolom, nem annyira a versenyzőn múlik, és nagyon fontos a motor szerepe. Egyszer Quartararo 10 másodperccel ver mindenkit, a következőn meg azért kell, hogy harcoljon, hogy egyáltalán hatodik legyen. Nehéz ezt megmagyarázni, de mint szurkoló, én élvezem, amit látok.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)