szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPStabil szabályokkal tervez a Dorna 2026-ig a MotoGP-ben

Stabil szabályokkal tervez a Dorna 2026-ig a MotoGP-ben

Egyre többen szabályváltozásokat sürgetnek a MotoGP-ben, de a Dorna vezére most épp a stabilitásról beszélt középhosszú távon.

- Hirdetés -

Egyre több kritika zúdul a Dorna felé, miszerint túl kevés az előzés a királykategóriában. Éppen ennek nyomán sokan szabályváltozásokat sürgetnek. A MotoGP rákfenéjét a kritikusok jó része az aerodinamikában, illetve tágabb értelemben az egyre fejlődő technológiában látják. A vélemények a Dorna fülébe is eljutnak, amelyek nem süketek. Erről egy spanyolországi rendezvényen a szervezet vezére, Carmelo Ezpeleta beszélt.

A szabályokat illetően most szerencsére minimum 2026-ig stabilitás van” – avat be a Dorna politikájában Ezpeleta. “Elméletileg ezek csak akkor változnak, ha a pénzügy a szempont, vagy ha valamiben mindenki egyért. Jelentősebb változások 2027-től várhatóak, amikor csökketeni akarjuk a teljesítményt. Emellett pedig 2024-től érkezhet a 60 százalékban fenntartható üzemanyag.

2022 legjelentősebb beszédtémája az aerodinamika, benne például a sok kis szárnyacskával. “Soha nem volt ilyen jellegű problémánk, és ezen nagyon nehéz változtatni. Sok összetevőből áll ez, ott van a biztonság és a csapatok anyagi stabilitása is. De beszélünk erről folyamatosan a csapatokkal.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)