2023. február 04. 13:24
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia nem akar belefolyni a döntésbe, ki lesz a csapattársa

Bagnaia nem akar belefolyni a döntésbe, ki lesz a csapattársa

Francesco Bagnaia mindenképp új csapattársat kap 2023-ra. A hírek szerint erre Bastianini és Martín a legnagyobb esélyesek, ő viszont ebbe nem szól bele.

A tomboló nyári szünetben Francesco Bagnaia ittas vezetésével került fel oldalunk hasábjaira is. Emellett viszont őt nagyon is érintő döntési folyamat is zajlik párhuzamosan, ugyanis jövőre Jack Miller helyett, aki a KTM-hez távozik, új csapattársat kap. Vannak, akik szerint erre Enea Bastianini a nagyobb esélyes, vannak, akik szerint Jorge Martín. Bagnaia számára viszont nem csak hogy mindegy a döntés, még célirányosan ki is szeretne maradni ebből a döntési folyamatból.

Sőt, ő a maga részéről Bezzecchit ültetné maga mellé – legalábbis ezzel viccelődött. “Nagyszerű lenne, ha Marco lenne a csapattársam” – tért ki a válaszadás elől egy poénnal Bagnaia. “Komolyra fordítva, én ennek nem akarok a része lenni. Nem is nagyon akarok beszélni erről. Bárki érkezik, részemről rendben lesz a választás. A lényeg, hogy értse meg a munkánkat és vegye ki ebből a részét ő is.

Addig is a jövendőbeli csapattárs egy nagyszerű kezdőmotoron tanulhat a tavalyi GP21-essel. “Ezzel kiváló indulási lehetőséget kaptak. És ez már tavaly friss gépként is rendkívül versenyképes volt. Amikor én voltam újonc, közel sem ez volt a helyzet. Jó néhány tized lemaradásom volt a nagyokhoz képest. Most viszont akár Marcót, akár Diggiát, akár Eneát látom, mind nagyon versenyképesek rögtön az elejétől. A határok megtalálásával vannak persze problémáik, de nagyszerű munkát végeznek.

A Bagnaia-csapattársi státuszra legnagyobb esélyesnek tartott két versenyző közül Enea Bastianini már három futamot is nyerni tudott idén, de hullámzó eredményei miatt így is csak ötödik a tabellán, 67 ponttal Fabio Quartararo mögött. Jorge Martín eddig kétszer állhatott dobogóra és tizenegyedik.

Sourcecrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)