2024. április 19. 14:23
KezdőlapMotoGPBagnaia nem akar belefolyni a döntésbe, ki lesz a csapattársa

Bagnaia nem akar belefolyni a döntésbe, ki lesz a csapattársa

Francesco Bagnaia mindenképp új csapattársat kap 2023-ra. A hírek szerint erre Bastianini és Martín a legnagyobb esélyesek, ő viszont ebbe nem szól bele.

A tomboló nyári szünetben Francesco Bagnaia ittas vezetésével került fel oldalunk hasábjaira is. Emellett viszont őt nagyon is érintő döntési folyamat is zajlik párhuzamosan, ugyanis jövőre Jack Miller helyett, aki a KTM-hez távozik, új csapattársat kap. Vannak, akik szerint erre Enea Bastianini a nagyobb esélyes, vannak, akik szerint Jorge Martín. Bagnaia számára viszont nem csak hogy mindegy a döntés, még célirányosan ki is szeretne maradni ebből a döntési folyamatból.

Sőt, ő a maga részéről Bezzecchit ültetné maga mellé – legalábbis ezzel viccelődött. „Nagyszerű lenne, ha Marco lenne a csapattársam” – tért ki a válaszadás elől egy poénnal Bagnaia. „Komolyra fordítva, én ennek nem akarok a része lenni. Nem is nagyon akarok beszélni erről. Bárki érkezik, részemről rendben lesz a választás. A lényeg, hogy értse meg a munkánkat és vegye ki ebből a részét ő is.

Addig is a jövendőbeli csapattárs egy nagyszerű kezdőmotoron tanulhat a tavalyi GP21-essel. „Ezzel kiváló indulási lehetőséget kaptak. És ez már tavaly friss gépként is rendkívül versenyképes volt. Amikor én voltam újonc, közel sem ez volt a helyzet. Jó néhány tized lemaradásom volt a nagyokhoz képest. Most viszont akár Marcót, akár Diggiát, akár Eneát látom, mind nagyon versenyképesek rögtön az elejétől. A határok megtalálásával vannak persze problémáik, de nagyszerű munkát végeznek.

A Bagnaia-csapattársi státuszra legnagyobb esélyesnek tartott két versenyző közül Enea Bastianini már három futamot is nyerni tudott idén, de hullámzó eredményei miatt így is csak ötödik a tabellán, 67 ponttal Fabio Quartararo mögött. Jorge Martín eddig kétszer állhatott dobogóra és tizenegyedik.

Forráscrash.net