2024. április 20. 04:40
KezdőlapMotoGPPaco Sánchez: Mir nem fél Márqueztől

Paco Sánchez: Mir nem fél Márqueztől

Továbbra is a legnagyobb rejtély az átigazolásokkal kapcsolatban, hogy vajon Joan Mir tényleg a Repsol Hondához szerződik-e. Menedzsere azonban kikotyogott egy-két információt.

„Nem tudom mi tart ennyi ideig, hogy őszinte legyek, kérdezze mindenki Alberto Puig-ot.” – kezdi Mir menedzsere, Paco Sánchez.

„Biztos, hogy nem Acosta az oka, mert ő szerintem marad még egy évet a Moto2-ben. Nem hinném, hogy fel van készülve arra, hogy a királykategóriában versenyezzen. Nagyszerű versenyző, hatalmas jövő áll előtte, de még nincs elég tapasztalata, mert nagyon fiatal.”

„Joan nem fél senkitől. Tisztában van vele, hogy Marc (mondhatni) erre a motorra született. Szóval vagy leszerződik a HRC-vel, vagy otthon marad. Nincs B terv. Beszéltem Lin Jarvis-szal is, aki természetesen elmondta, hogy hosszabbítanak Morbidellivel 2023-ra, de Paolo Ciabattival is, aki semmilyen negatívumot nem tudott felhozni Mirrel kapcsolatban, egyszerűen ők más irányvonalat követnek.”

„Természetesen Joan többe kerül, mivel egy világbajnokról beszélünk, nem egy újoncról. Számomra a Honda az első számú gyártó a világon. Azonban a döntés nem csak 1-2 emberen múlik jelen helyzetben.”

„Marc jelenleg egy negatív spirálban van, de nem veszíthetjük őt el. Egy ikont már elveszítettünk, Valentino Rossit, még egyet nem szabad. Marc nem vonulhat vissza. Ez a csapat pedig már dolgozott olyan versenyzőkkel, mint Pedrosa vagy Lorenzo, ők sem tagjai már a mezőnynek. Pol nem tudja azokat az eredményeket hozni, mint Marc, szóval valaminek történnie kell.”

Forrásgpone.com