kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPQuartararo: Nem érzem magamon a nyomást

Quartararo: Nem érzem magamon a nyomást

Johann Zarco megosztott néhány érdekes gondolatot honfitársával kapcsolatban. Vajon Quartararo is osztja Zarco véleményét?

- Hirdetés -

Fabio Quartararo és Johann Zarco eddig hatszor állt együtt a MotoGP dobogóján, legutóbb június 19-én a Sachsenringen. A Német Nagydíjon egyébként a honfitársak gondoskodtak Franciaország mindössze harmadik kettős győzelméről is a királykategória történetében, a tavalyi dohai és az idén áprilisi portimaói után.

Ők ketten a világbajnokság 1. és 3. helyén állnak, és nagy tiszteletet tanúsítanak egymás iránt. A Yamaha sztárja nem érti, miért nem a Pramac ásza, Zarco a Ducati gyári csapatának jelöltje.

- Hirdetés -

Zarco viszont egy képességet különösen dicséri a világbajnokságot vezető Quartararónak: “A motorozás technikai aspektusaitól eltekintve elég lenyűgöző, ahogyan viseli ezt a terhet, amit egy második bajnoki címéért küzdő világbajnok visel.”

A kétszeres Moto2-világbajnok saját tapasztalataiból tudja:

“Nagy a nyomás, mert még nagyobbat helyezel magadra. Tudod, hogy képes vagy győzni, ezért újra meg akarod csinálni. Ráadásul itt vannak ezek az emberek, akik azt várják, hogy győzz. Quartararo pedig szállítja is a győzelmeket. Elég lenyűgöző, hogy ilyen érettséggel rendelkezik, és így vezeti a világbajnokságot.” 

Erre a 23 éves Quartararo a következőket mondta:

“Már régóta nem érzek semmilyen nyomást. Tavaly megnyertem a világbajnokságot, élvezem, és a Yamaha sem nehezíti meg a dolgom. Nem érzem, hogy szükség lenne rá, hogy nyomás legyen rajtam.”

“Persze, vannak stresszesebb pillanatok a verseny vagy a kvalifikáció előtt. Ezeket nem nevezném nyomásnak, csak stresszes helyzetnek, különösen közvetlenül a rajt és a kvalifikáció előtt. Idén elég jól kezelem ezeket a helyzeteket.”