2024. április 20. 06:15
KezdőlapMotoGPGuidotti: Magabiztosan szeretnénk nekivágni a szezon második felének

Guidotti: Magabiztosan szeretnénk nekivágni a szezon második felének

A Red Bull KTM csapatfőnöke, Francesco Guidotti a szezon első felének kihívásairól nyilatkozott. Az olasz meg van győződve arról, hogy a csapat hamarosan előrelépést ér el.

Brad Binder és Miguel Oliveira a 6. és 10. helyen áll a világbajnokságban. Guidotti szerint számos problémával szembe kellett nézniük, de céljuk az, hogy magabiztosabban kezdjék az idény második felét.

„A szezon első részét illetően elmondhatom, hogy voltak problémáink. Különösen technikai szempontból nem volt könnyű dolga a szerelőknek, mérnököknek, és nekem sem.” kezdi Guidotti.

„A 2023-as új versenyzőpáros kiválasztása is nagy figyelmet igényelt. Nem volt könnyű feladat számomra és az egész csapat számára sem. Mindig mindent szem előtt kellett tartanom. A motivációnk még mindig nagyon magas.”

Jövőre Miguel Oliveira már nem lesz a csapat tagja. A portugál helyett Jack Miller csatlakozik az alakulathoz.

„Mindenki egy irányba dolgozik, ez a legfontosabb egy csapatban. Ez után az intenzív első etap után még magabiztosabban tekintünk a szezon második felére a nyári szünet után.”

„Javulnunk kell a kvalifikáción. Sokat gondolkodtunk azon, hogyan tehetnénk ezt meg. Van néhány ötletünk. Már Silverstone-ban szeretnénk előrelépést tenni ezügyben.”