kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPMiért olyan jó Miller esőben? - elmondja ő maga

Miért olyan jó Miller esőben? – elmondja ő maga

A múltban mindig voltak kiváló esőmenők, példaképp Ralf Waldmann vagy Anthony West, akik úgy érezték magukat a nedves pályán, mint kacsa a vízben. A 2022-es rajtrácson azonban van egy “kétéltű” pilóta is.

- Hirdetés -

A 27 éves ausztrál Jack Miller különösen jól érzi magát vizes pályán és vegyes körülmények között is. Immár nyolcadik MotoGP-szezonját teljesíti, először három évet a Hondával, majd hármat a Pramac-Ducatival, most pedig a második idényét futja a Ducati-Lenovo gyári csapatban Pecco Bagnaia oldalán. A világbajnoki hetedik helyezett Miller tud magyarázatot adni arra vajon, hogy miért megy neki olyan jól a vizes körülmények között?

“A dirt pályáknak van némi köze hozzá.” – kezdi Miller.

- Hirdetés -

“Az is közrejátszik, hogy mi, ausztrálok más motorokhoz vagyunk szokva. Mindenfélével megbirkózunk, a motor nem számít. Ha nem értem, hogyan kell kezelni a gépet esőben, akkor addig akarok tanulni, amíg meg nem értem. Nagyon jól megértheted, hogy mit bírnak a gumiabroncsok, milyen állapotban vannak az esős körülmények között, és mennyit tudsz rájuk tenni. A vezetési stílusom is hasznos az esőben, ahogy minden más is.”