2024. április 26. 09:52
KezdőlapMotoGPMarini: Minden kör egy álom a motorral

Marini: Minden kör egy álom a motorral

A MotoGP világbajnokság nyári szünetében a Mooney VR46 Racing versenyzője, Luca Marini a 15. helyen áll. Az olasz hangsúlyozta, hogy minden egyes kört élvez a GP22-es motorral.

Marini idei szezonja a második, amit a királykategóriában tölt. A tavalyi évadban összesítésben a 19. helyen végzett és a legjobb eredménye egy ötödik pozíció volt Ausztriában. 2021-ben összesen 41 pontot gyűjtött, idén 52 pontnál tart a szezon felénél, szembetűnő Rossi féltestvérének fejlődése.

Az év nem indult a várakozásoknak megfelelően, hiszen top10-es helyezéseket remélt vele, de a motor nem volt túl könnyen kezelhető az első futamokon, a gyári csapat versenyzői számára sem.

A szezon előrehaladtával Marini előre tudott lépni apránként, és Le Mans-ban a 9. helyen végzett, először az első 10-ben. A következő három versenyen a 6., 6. és 5. helyet szerezte meg Mugellóban, Barcelonában és a Sachsenringen. Ezidáig minden futamon célba ért, mióta 2021-ben Katarban fellépett a MotoGP-be. Az első dobogója azonban még várat magára.

Mit tudott eddig tanulni idén? – kérdezték tőle. „Ez egy nehéz kérdés. Nagyszerű megtanulni, hogyan lehet közel kerülni a legjobb versenyzőkhöz. Ha megfelelőek a körülmények és jó az érzésem a motoron, akkor tudom hozni a kívánt eredményeket” – magyarázta Marini az interjúban.

„Ez önbizalmat ad ahhoz, hogy minden nap még keményebben dolgozzak, a stábommal is. Egyre jobban tudom csökkenteni a lemaradást” – mondta a Ducati versenyzője. „A célom az, hogy versenyről versenyre jobb eredményeket érjek el.”

Melyik a legjobb motor, amivel Marini eddig versenyzett? – jött a következő kérdés. „A jelenlegi Ducatim a legjobb motor. Rendkívül erős, és nagyon jó az érzés” – mondta az olasz. „Minden kör ezzel a motorral a MotoGP-ben olyan számomra, mint egy álom. Hihetetlen, hogy egy Ducatit vezethetek. Imádom ezt az érzést.”