2023. február 04. 13:26
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPLuca Marini: Kemény csata lesz

Luca Marini: Kemény csata lesz

Luca Marini, a VR46 csapat versenyzője első dobogós helyezését szeretné megszerezni a MotoGP géposztályban. “Nehéz csata lesz” – tekint előre a Ducati versenyzője a szezon második felére.

Luca Marini második szezonját tölti a királykategóriában. Nem sokkal a nyári szünet előtt Valentino Rossi öccse 5. helyezésével eddigi legjobbját érte el, és 20 futamból 11 után 52 ponttal a 15. helyen áll a világbajnokságban.

Hogyan értékeli Luca az eddigi szezonját, ha a tíz a legjobb pontszám? “Hetes osztályzatot adok magamnak a szezon első felére. Az év elején egy kicsit küszködtünk, nem volt könnyű. Nem tudom, hogy az én hibám volt-e vagy sem, de az első néhány futam nagyon kemény volt. Soha nem voltam elégedett, és nem értettem, miért veszítettem annyi időt – hiszen gyorsnak éreztem magam, és úgy éreztem, jól motorozom. De utána nagy fejlődés következett, jó eredményekkel, jó tempóval és jó eredményekkel, minden helyzetben” – mondta el a 24 éves versenyző. “Az is örömmel tölt el, hogy jó a csapat és a személyzet. Sok időt töltök velük, de minden pillanatot élvezek.”

Csapattársával, Marco Bezzecchivel ellentétben neki még mindig hiányzik egy MotoGP-pódium. “Ahhoz, hogy harcban legyek a dobogóért, egyszerűen mindent össze kell raknom: az első két sorból kellene indulni egy jó kvalifikációval, aztán jól rajtolni, és a teljes távot a saját tempómban végig motorozni” – sorolta Marini. “Most már remekül érzem magam a motorral. Megvan a sebességem, és ezt érezni minden egyes alkalommal, amikor kimegyek a pályára, egyszerűen csodálatos, és ez az, amire vágyom. Mert ez motivációt ad ahhoz, hogy minden nap keményebben dolgozzak, és megpróbáljam kiküszöbölni a gyengeségeimet, hogy jobb ember és jobb versenyző legyek a jövőben.”

“Úgy gondolom, hogy a szezon második felében sok versenyző nyerhet futamokat vagy állhat dobogóra” – tekintett előre Marini az előttük álló feladatokra. “Nehéz küzdelem lesz, de minden versenyen és minden helyzetben ott akarok lenni, és a hétvégéken megpróbálom a legjobb teljesítményt nyújtani. Aztán majd meglátjuk, hogy hol tudok a dobogóért harcolni.”

“Úgy gondolom, hogy a MotoGP sokat változott, még a három-négy évvel ezelőttihez képest is. Most már minden versenyzőnek nagyszerű motorja van – szinte mindenkinek van gyári motorja, vagy nagyon közel áll hozzá. Már nincsenek különbségek, ami azt jelenti, hogy a versenyzők még egy szatellit csapatban is remek eredményeket érhetnek el. Ez nagyon jó számunkra, és nagyszerű a sportágunk számára. A színvonal minden egyes futammal egyre magasabb lesz. De persze ez mindenkinek nehezebbé is teszi a dolgát”zárta szavait Marini.