2024. április 19. 19:15
KezdőlapMotoGPBagnaia: Szerencsés vagyok, hogy ilyen emberek vannak körülöttem

Bagnaia: Szerencsés vagyok, hogy ilyen emberek vannak körülöttem

A Ducati gyári pilótája, Pecco Bagnaia vasárnap Silverstone-ban ünnepelte szezonbeli negyedik győzelmét a MotoGP-ben. Két szupersztártól kért segítséget.

A MotoGP-ben aratott sikerével a Ducati gyári csapatának versenyzője, Francesco Bagnaia feljött a világbajnokság harmadik helyére. Az olasz a 20 futamból 12 után még mindig 49 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött, de Pecco az utolsó két versenyen jelentősen csökkentette a lemaradását.

„Az a célom, hogy mindig versenyképes legyek és versenyeket nyerjek. Azt kell mondanom, hogy Assenben szerencsénk volt, hogy Fabio hibázott. Silverstone-ban ezért hosszú körös büntetést kellett kapnia” – mondta a Ducati sztárja a vasárnapi győzelem után.

„Normális körülmények között Fabio mindig az élen lett volna ezeken a versenyeken, akárcsak én. Szóval nagy szerencsénk volt, de jól is teljesítettünk, mert kihasználtuk ezt a helyzetet.”

Bagnaia júliusban éles kritikák kereszttüzébe került, amikor Ibizán töltött nyaralása során autóbalesetet okozott, miután alkoholt fogyasztott.

„Mindenki követhet el hibákat, és sajnálom, ami a nyári szünetben történt. Ez a győzelem nem változtat azon, ami ott és akkor megesett.” 

„A győzelem személyesen is adott nekem valamit. Idén minden alkalommal, amikor megnyertem egy versenyt, a következő versenyen buktam. Most már két győzelmem van egymás után. Ez némi megkönnyebbülést hoz nekem. Különösen egy nehéz hétvége után, ahol az elején nagyon lassú voltam.”

Pecco Bagnaia állandó kapcsolatban áll Valentino Rossival, de Casey Stoner is tanácsokkal látta el a 25 éves versenyzőt Silverstone-ban.

„Sokat beszéltem Valentinóval a hétvégén. Segített nekem jobban megérteni a helyzetet, mert egész hétvégén küszködtem. Nem volt könnyű neki segíteni nekem, mert otthon volt, és csak a tévében tudta nézni. Segített, hogy jobban megértsem a gumikat a hőmérsékletet illetően.”

„Casey-t megkérdeztem, hogy valami különleges dolog segített-e a múltban, hogy versenyképes legyen. A verseny előtt küldött nekem egy üzenetet. Ezután megpróbáltam olyasmit tenni, amit ő is tett a múltban. Jó volt, de talán nem volt megfelelő a jelenlegi abroncsainkhoz. Összességében nagyon szerencsés vagyok, hogy ezek az emberek körülöttem vannak.”