2024. április 26. 05:16
KezdőlapMotoGPCruthlow boldog a MotoGP-s lehetőség miatt

Cruthlow boldog a MotoGP-s lehetőség miatt

Cal Crutchlow ül Andrea Dovisioso helyére a WithU RNF Yamaha csapatánál az olasz misanói visszavonulása után.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Andrea Dovizioso hazai versenye után befejezi királykategóriás pályafutását. Helyére Cal Cruthlow ugrik a szezon utolsó hat futamára.

A 36 éves angol versenyző karrierje 2007-ben kezdődött a Brit Superbike bajnokságban. Egyre lépkedett feljebb a kategóriákban, 2009-ben már a Supersport világbajnokságon rótta a köröket. Eztuán következett a Superbike mezőnye, 2011-ben pedig egyenes a MotoGP-ben találta magát. Legjobb helyezése az összetett tabellán egy ötödik helyezés volt 2013-ban.

Tizedik királykategóriás szezonja végén bejelentette visszavonulását. Crutchlow-t a 2021-es szezonra a Monster Energy Yamaha gyári csapata tesztpilótaként szerződtette.

Nem ez lesz a brit első beugrása visszavonulása után. A 2021-es szezonban a Yamaha megszervezte a versenyengedélyeket, Crutchlow a Petronas Yamaha SRT szatellitcsapatnál versenyzett az osztrák versenyhétvégén, a térdműtétje után lábadozó Franco Morbidelli gépén. Crutchlow a tizenhetedik helyen végzett akkor. A következő hétvégi, szintén ausztriai versenyen ugyanezt a pozíciót érte el. 2021-ben a gyári Yamaha csapatnál is versenyzett a Brit Nagydíjon, majd Aragónban is rajthoz állt.

Cruthlow nagyon örül a lehetőségnek, hogy ismételten részt vehet MotoGP futamon: „Boldog vagyok, hogy a WithU Yamaha RNF MotoGP Racing Team színeiben részt vehetek a szezon utolsó hat nagydíján. Úgy gondolom, hogy ez jól fog működni, ahogy tavaly is. Jó, hogy motorozhatok, a Yamaha hivatalos tesztpilótája lehetek, és a tesztelői szerepem mellett az év hátralévő részében mindent megteszek a Yamaháért, amit csak tudok. Mindenekelőtt azt várjuk, hogy jól érezzük magunkat, és megpróbáljunk értékes információkat szerezni a Yamaha számára, valamint jó munkát végezni az alakulat számára.”