2024. március 28. 17:49
KezdőlapMotoGPViñales: A cél, hogy az Aprilia bajnok legyen

Viñales: A cél, hogy az Aprilia bajnok legyen

Maverick Viñales szekere elindult az Apriliánál, két dobogós helyezést is be tudott zsebelni. Azonban tudja, hogy ez nem elég ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljon. Éppen ezért szeretné segíteni csapattársát, Aleix Espargarót.

Maverick Viñalesnek a Yamahától való távozása óta sokáig kellett várnia a következő dobogóra. A spanyolnak, aki az Aragóniai GP óta a világbajnoki pontokért küzd az Aprilia színeiben, tíz pontszerző körrel kellett beérnie, mielőtt Assenben a harmadik helyen újra dobogóra állhatott. A silverstone-i versenyen pedig majdnem az első helyen ért célba. Végül be kellett érnie a második pozícióval.

Dobogós helyezéseinek köszönhetően a 27 éves versenyző feljött a világbajnokság kilencedik helyére, de ez túl későn jött ahhoz, hogy a bajnoki címért versenyezhessen. A világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött 98 pont a lemaradása. Csapattársa, Aleix Espargaró viszont a regnáló bajnkok első számú riválisává lépett elő. Mindössze 22 ponttal van lemaradva a jelenlegi listavezető franciától.

„Mindig is nagyon bíztam a képességeimben” – mondta el Viñales. Ugyanakkor elismerte: „Egy dolog világos: azt akarom, hogy az Aprilia megnyerje a világbajnoki címet. Nem fogok tudni ezért harcolni, mert nagy a lemaradásom, és nincs elég forduló hátra a felzárkózáshoz. Így segíteni fogok Aleixnek és az Apriliának.”

„Úgy gondolom, hogy ez egy jó módja lenne annak, hogy megköszönjem a támogatást és a bizalmat egy számomra nehéz időszakban”folytatta a spanyol.  A Yamahánál átélt nehézségeknek megvan a jó oldala is, ahogyan arra ő is rámutatott: „Most már tisztában vagyok azzal, hogy mit akarok és mit nem. Ez jó, mert így válogatósabb lettem, és tudom, mi a jó nekem. Azt is gondolom, hogy minden, ami körülötted történik, segít abban, hogy jobban megértsd magad, ha megfelelően átgondolsz mindent.”