2024. március 28. 12:20
KezdőlapMotoGPQuartararo: Spielberg nem a kedvenc pályánk

Quartararo: Spielberg nem a kedvenc pályánk

Fabio Quartararo vegyes érzésekkel tekint a MotoGP soron következő hétvégéjére. A világbajnoki éllovas továbbra is motivált, még akkor is, ha ez a pálya nem fekszik a Yamahájának.

A brit futamon Fabio Quartararo csak a nyolcadik helyen haladt át a célvonalon. A francia hangulata ennek megfelelően nem volt túl pozitív, de még így is egy ponttal növelte világbajnoki előnyét az Aprilia sztárjával, Aleix Espargaróval szemben.

Az osztrák GP előtt Spielbergben a Yamaha versenyzője egy kicsit nyugodtabb, mint két héttel ezelőtt, mert akkor még egy hosszú körös büntetést is végre kellett hajtania.

„Silverstone után kicsit csalódott voltam, de ezt az energiát produktívan használtam fel. Sokat edzettem, úgy érzem, készen állok, és igyekszem összpontosítani a hétvégére.”-kezdi Quartararo.

Eddig csak a Ducati és a KTM tudott győzni a Red Bull Ringen. A nagy sebességű pálya elrendezése nem fekszik az M1-nek különösebben, a Yamaha versenyzői a 2016-os debütálás óta eddig mindössze háromszor álltak dobogón. ezen a pályán.

„Az egyetlen célunk itt az, hogy a lehető legjobbat nyújtsuk. Tudjuk, hogy Spielberg nem a legerősebb pályánk, de 2019-ben és 2021-ben is harmadik lettem. Ha megfelelő hozzáállással és keményen dolgozunk, akkor jó eredményeket érhetünk el.”

Massimo Meregalli tudja, hogy Ausztriában a Yamaha-alakulat nem hibázhat:

„A csapat teljes mértékben az előttünk álló feladatokra összpontosít. Tudjuk, hogy Spielberg egy nehéz pálya számunkra. Csapatunk tagjai mindig jól érzik magukat itt, mert a hely és a légkör mindig egyedülálló. Nagyon okosnak kell lennünk ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”