2024. március 29. 00:37
KezdőlapMotoGPMárquez: A rajtrács végére kell néznem, hogy lássam a motorunkat

Márquez: A rajtrács végére kell néznem, hogy lássam a motorunkat

Marc Márqueznek még a saját Repsol Honda bokszába sem kellett ellátogatnia, hogy üzenjen a HRC-nek. Nyíltan beszél a szükséges változásokról a csapatnál, amelyhez megfigyelőként csatlakozik majd a hétvégén Ausztriában.

A spanyol a motogp.com-nak adott interjújában először a 2022-es MotoGP-címről mondta el gondolatait, és szimpatizált a világbajnokságot vezető és bajnok Fabio Quartararóval:

„Úgy tűnik, Pecco most nagyon jól megy. Ausztria egyébként is az egyik kedvenc pályája, Misano szintén. Tehát természetesen ő az egyik nagy esélyes, és az is lesz. Aleix és Fabio között, őszintén szólva….. Fabiónak szüksége van a Yamaha segítségére. Megnéztem a versenyt és… Én csak kívülről figyelek, de ő nagyon gyors. Úgy küzdeni mások ellen, hogy az egyenesekben nem rendelkezik kellő sebességgel, sokkal nehezebb. Ha vezetni tud a versenyen, akkor jelenleg ő a legjobb pilóta a rajtrácson és a leggyorsabb, de amint harcolni kell, nehéz előznie.” – mondta Márquez.

„Aleix az Apriliával a bajnokság nagy meglepetése. Most az is látszik, hogy Viñales is gyorsan motorozik. Elmondhatjuk, hogy az Aprilia szintet lépett.”

A cerverai versenyző azonban nem szégyenlős a csapata értékelésében sem.

„A rajtrács végére kell néznem, hogy lássam a motorunkat vagy a csapatunkat. Jövőre nagy lépést kell tennünk. Különösen… mindenben. Nem csak arról van szó, hogy „ezt változtassuk meg a motoron”. Drasztikus lépés kell, hogy az élre kerüljünk. Őszintén szólva, valamit változtatnunk kell a csapaton, a motoron, valami versenyképesebbre van szükségünk, hogy az élen harcolhassunk, mert ha nem, akkor a világ legjobb versenyzőjét is be lehet tenni… Mi egy csapat vagyunk, és a világbajnoki címért való küzdelemhez szükség van a motorra, a versenyzőre és a csapatra. Mindenki együtt dolgozik, és nem hiányzik információ. Ez pedig nagyon fontos lesz a jövőre nézve.”

Forrásmarca.com