szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo oroszlánként küzdött

Quartararo oroszlánként küzdött

Fabio Quartararo a Yamaha kevésbé kedvelt pályáján egészen a második helyig verekedte előre magát. Mutatjuk mi volt a reakciója a futam után…

- Hirdetés -

A MotoGP regnáló bajnoka fél másodpercre volt a győzelemtől a Red Bull Ringen, miután egy késői felzárkózást indított, amellyel megelőzte Jorge Martínt és Jack Millert.

Annak ellenére, hogy Francesco Bagnaia közelebb került hozzá a pontversenyben, Quartararo az idei év egyik legjobb versenyét hozta össze egy olyan pályán, amely mindig is keménynek bizonyult a Yamaha számára, ezzel alátámasztva Espargaró kvalifikációt követő kijelentéseit, miszerint a francia a legjobb pilóta jelenleg.

- Hirdetés -

“Nem szeretem megmondani, hogy te vagy-e a legjobb versenyző, vagy nem te vagy a legjobb pilóta. Jelenleg tudom, hogy a legjobbamat nyújtom, és vannak nehézségeink.  Ezen a pályán sokkal rosszabbra számítottam, mert rövid áttételt használtunk. Az első fokozatban még tudtam Jackkel [Millerrel] maradni, de később [magasabb fokozatban] már nem. Természetesen a Ducati nagyon erős, de ez nem csak a Ducatiról szól. Lehet építeni egy tökéletes motort, de ha nincsenek meg a versenyzők, akkor az [a motor] nem lesz elől.”

“Nehéz megmondani. Úgy érzem, hogy most a legjobb szintemen vagyok, de nem akarok nagyképű lenni. Ez egy kedves bók Aleix [Espargaró] részéről.”

Quartararo “oroszlánként küzdött” az osztrák MotoGP dobogójáért. A futam elején a hatodik helyre esett vissza. A francia számára még ennél is jelentősebb volt, hogy messze lemaradt az élen álló Ducatis kvartett mögött. Egy ponton több, mint két másodperces hátrányt könyvelhetett el, Quartararo azonban nem sokkal a futam közepe után olyan felzárkózást indított, amellyel a pálya leggyorsabb versenyzőjévé vált. A verseny után Quartararo utalt arra, hogy egyre nagyobb önbizalma lett, miután képes volt megelőzni a Ducati versenyzőit.

“Nem érzem győzelemnek, mert 20 pontot szereztünk” mondta Quartararo a MotoGP.com-nak. “De az előzésre felkészülni a legnehezebb dolog számunkra. Valójában jól csináltam, különösen a Jack [Miller] elleni manővert a sikánban, valamint Enea [Bastianini] előtt.

“Jó volt, és ma egy kicsit magabiztosabbá váltam a vezetési stílusomat illetően. Két kemény verseny után jó volt visszatérni. Ma úgy küzdöttem, mint egy oroszlán.”

Sourcecrash.net