2024. március 29. 12:56
KezdőlapMotoGPRins: Kicsit csalódott vagyok

Rins: Kicsit csalódott vagyok

A Suzuki versenyzője, Álex Rins számára az Osztrák Nagydíj egy Top10-es helyezéssel zárult vasárnap. Összességében azonban a spanyol jobb eredményt remélt.

A 2022-es szezon 13. MotoGP-futamán Álex Rins a tizenegyedik helyről rajtolt Spielbergben. A Suzuki versenyzője jól kezdett, de a futam során többször voltak olyan problémái, amelyek visszavetették. A 26 éves versenyző végül nyolcadik lett a 4,348 km-es stájer pályán, tizenegy másodperccel lemaradva a győztes Pecco Bagnaia mögött.

„Nagyon nehéz volt. Az a tempó, amit a versenyen diktáltunk, nem passzol az eredményhez.” – mondta Rins utólag.

„Kicsit csalódott vagyok, mert elég jól motoroztam Zarco és Aleix mögött. Azt hiszem, előrébb is végezhettem volna. Lehet, hogy ez nem lett volna elég a dobogóra, de az első öt hely valamelyikére talán. Az FP4-en kipróbáltam a kemény első gumit, de nem vált be. Ezért választottam a közepes első gumiabroncsot. Számomra ez volt a helyes döntés.”

„Ez egy olyan verseny volt, amelyet megjelöltünk a naptárban, mert tudtuk, hogy problémáink lesznek. Végül a nyolcadik helyen végeztünk, szereztünk néhány pontot a bajnokságban, és most megyünk a következő futamra.”