szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPRivola: Nem végeztünk jó munkát

Rivola: Nem végeztünk jó munkát

Az Aprilia gyári csapata elrontotta a gumiválasztást az Osztrák GP-n. Aleix Espargaró nem tudott a 6. helynél előrébb kerülni. Massimo Rivola csalódott volt.

- Hirdetés -

A mai napig nem sikerült top tízes eredményt elérnie az Apriliának a Red Bull Ringen, még a világbajnoki második Aleix Espargaró sem tudott egy tizenegyedik és egy tizenkettedik helynél többet elérni Stájerországban. Az Aprilia ezúttal Aleix Espargaróval a 6. helyet hozta az osztrák futamon, míg Maverick Viñales a 13. helyen végzett.

Massimo Rivola minden volt, csak nem elégedett. Aleix már 32 ponttal van lemaradva Fabio Quartararo mögött a bajnokságban, Pecco Bagnaia pedig jelentősen faragott a hártányából ismét.

- Hirdetés -

“Teljesen elszúrtuk a gumiválasztást” – bosszankodott Rivola a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva.

“Tudtuk, hogy a lágy hátsó gumiabroncs némi kockázatot hordoz magában, de nem számítottunk arra, hogy a tapadás ennyire lecsökken. A “romlás” túl nagy volt. Ez a mi hibánk, a csapat hibája. Amit Aleix ma itt mutatott, az talán az egyik legjobb futam volt, amit valaha futott itt. A motor hátsó kereke is megpördült a célegyenesben. Szerencsénk volt, mert Aleix Jorge Martín bukásával és Enea Bastianini kiesésével két helyet javított.”

“Igaz, hogy Spielberg mindig is nehéz pálya volt az Aprilia számára, de ha nem biztosítjuk a versenyzőink számára a legjobb feltételeket a versenyhez, az csalódás. Ez azt jelenti: nem végeztünk jó munkát.”