2024. április 23. 20:06
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez: Nem vagyok elégedett az eredménnyel

Álex Márquez: Nem vagyok elégedett az eredménnyel

Míg az LCR Honda versenyzője, Álex Márquez legalább két bajnoki pontot szerzett, addig Taka Nakagami számára a kavicságyban ért véget az Osztrák Nagydíj. A Honda versenyzői egyre kétségbeesettebbek.

Míg az osztrák futam a Repsol Honda csapat számára pontszerzés nélkül ért véget, addig az LCR Honda versenyzője, Álex Márquez legalább két világbajnoki pontot mentett a 14. helyével. A 26 éves spanyol a szombati Q1-ben történt korai bukása után a 25. helyről rajtolt. Már az első körben a 17. helyre küzdötte fel magát, végül pedig a 14. helyen ért célba.

„Hosszú verseny volt. Nem volt könnyű hátulról indulni, de jól sikerült a rajt. Ezután megpróbáltam tartani az edzéseken tapasztalt tempót, se többet, se kevesebbet. A munkánkkal elégedettek lehetünk, de az eredménnyel nem.” – jegyezte meg Márquez.

Csapattársa, Nakagami jelenleg két hellyel Márquez előtt a 16. helyen áll a világbajnoki tabellán. Nehéz elhinni, hogy bár a 13 nagydíjból eddig csak hatot teljesített, Marc Márquez még mindig a Honda legjobb versenyzője 60 ponttal a 15. helyen áll.