2024. március 29. 14:53
KezdőlapMotoGPJoan Mir kihagyja Misanót

Joan Mir kihagyja Misanót

Joan Mir kihagyni kényszerül a misanói futamot a Spielbergben elszenvedett bukásának következtében.

A Suzuki versenyzője, Joan Mir nagyot bukott az Osztrák Nagydíj első körében. A pálya orvosi központjában közvetlenül a baleset után elvégzett első vizsgálatok és röntgenfelvételek egy kisebb törést mutattak ki a jobb bokájának talus csontjában (ugrócsont). Miután vasárnap este hazatért, további vizsgálatoknak vetette alá magát.

Felkereste Dr. Juan Garcíast a Palma de Mallorca-i Juaneda Miramar kórházban, ahol CT-vizsgálaton és egy MRI-vizsgálaton is átesett, mivel az orvosok ki akarták zárni, hogy a jobb lábszárcsontfej mellett a bal lábszárcsont feje is sérülést szenvedett. Annak ellenére, hogy a vártnál biztatóbb diagnózist állítottak fel, Juan Garcías doktor szalag- és csontsérülést talált a jobb oldalon, ezért óvatosságot javasolt, és azt tanácsolta Mirnek, hogy a következő 15 napban teljes pihenőt tartson. Ez azt jelenti, hogy Joan nem tud majd versenyezni Misanóban.

„A páciensnek a talocalcanealis szalag [a talus alatti ízület] sérülése volt, egy kis avulziós töréssel. Stabil a sípcsont-ízület, de a talus fején csontsérülés van. A tibiofibuláris ízület [összeköti sípcsontot a szárkapocscsonttal] stabil volt, és nem állt fenn teljes instabilitás a lábszárcsontban. A diagnózis: talus-calcaneus-navicularis szalagsérülések [ugrócsont (talus), sarokcsont (calcaneus), sajkacsont (naviculare)] I-II. fokú instabilitással.” – nyilatkozta az orvos.

Mir a 15 napos pihenőjét követően újabb vizsgálaton fog átesni, hogy felmérjék a sérüléseit és meghatározzák a kezelés menetét. Amennyiben versenyzésre alkalmasnak nyilvánítják, Aragónban már pályára gurulhat. Az elkövetkező napokban a Suzuki és a Dorna felméri, hogy mi a legjobb megoldás Misanóra.

Joan Mir így nyilatkozott a vizsgálatok után:

„Miután több vizsgálaton is átestem, az orvosok azt javasolták, hogy 15 nap pihenőt tartsak, és ezt követően újabb kiértékelésre kerüljön sor. Sajnos a misanói futamot ki kell hagynom, de bízom benne, hogy Aragonban visszatérhetek. Szeretnék köszönetet mondani a Dainese-nek és az AGV-nek. Felszerelésük megvédett és el tudtam kerülni a komolyabb sérülést a vasárnapi kemény bukásom után. Nehéz szezon volt, de meg vagyok győződve arról, hogy megerősödve térek vissza, hogy még több szép pillanatot szerezzek a csapatomnak és mindenkinek, aki támogat.”

Livio Suppo – csapatvezető:

„Nagyon sajnálom Joant. Ebben a nehéz szezonban további problémák jönnek. Mindenesetre bizakodónak kell maradnunk. A bukás nagyon nagy volt, és végül is a sérülés súlyos. De lehetett volna rosszabb is, szóval legyünk pozitívak és meglátjuk, hogyan fog felépülni a következő 15 napban, remélhetőleg készen fog állni Aragónra.”