2024. április 24. 03:14
KezdőlapMotoGPMartín inkább elesett, minthogy negyedik maradjon

Martín inkább elesett, minthogy negyedik maradjon

Nem akart megelégedni a negyedik hellyel Jorge Martín. A Pramac motorosa bevállalta a csatát márkatársával, Jack Millerrel, de végül elesett.

Sokáig a dobogóért harcolt Jorge Martín az Osztrák Nagydíj során. Meg is próbálkozott az előzéssel Jack Millerrel szemben, azonban mikor ezt megpróbálta, elcsúszott. Ezt követően viszont legalább vissza tudott állni, végül pedig egészen a 10. helyig fel tudott zárkózni. Martín akár meg is elégedhetett volna a negyedik hellyel, de ez nem fért volna össze a mentalitásával.

Nem tudtam volna ott maradni még egy körig” – mondja Martín. „Talán egy kicsit elkéstem. Előztem, próbáltam a normális ívemen haladni, Jacket meg elkezdtem kifelé tolni, mert erre volt szükségem. Aztán estem. Szóval a határon voltam, de meg kellett próbálnom. Nem maradhattam ott még egy kört a negyedik helyen. Inkább bevállaltam azt is, hogy esek.

Semmilyen hiányérzet nincs Jorge Martín gondolatai között. „Megpróbáltam, nem jött be, de boldog vagyok a teljesítményemmel. Volt két leggyorsabb köröm, stabil tempóra voltam képes. Nagyszerű hétvégém volt, ezzel az eséssel együtt is.

A kezdeti rengeteg kiesést követően egy ideje Jorge Martín jóval stabilabb teljesítményt nyújt már. A legutóbbi hat futamon kivétel nélkül pontszerző tudott lenni, ebből egyszer dobogón is ünnepelhetett. 87 pontjával jelenleg kilencedik összetettben. Az továbbra sem dőlt el, hogy ő vagy Enea Bastianini ülhet fel jövőre a gyári Ducatira a távozó Jack Miller helyén.