2022. december 07. 20:32
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPPetrucci helyettesítheti Mirt?

Petrucci helyettesítheti Mirt?

- Hirdetés -

Arról korábban már beszámoltunk, hogy Joan Mir nem lesz ott Misanóban spielbergi bukása után, melynek következtében megsérült. Keresik a helyettest, vajon Petrucci lesz az?

A Suzuki kedd este bejelentette, hogy Joan Mir orvosi utasítás szerint 15 napos pihenőre kényszerül, miután Spielbergben bukott és a jobb bokájában megsérültek a szalagok. A 2020-as MotoGP világbajnok ezért kihagyja a misanói versenyhétvégét.

A Suzuki tesztpilótája, Sylvain Guintoli már a szuzukai nyolcórást is kénytelen volt lemondani kézsérülése miatt, és továbbra sem egészséges. A Mir pótlását keresve a Suzuki-Ecstar csapatfőnöke, Livio Suppo az olasz GPOne értesülései szerint felvette a kapcsolatot Danilo Petruccival.

- Hirdetés -

Petrucci tavaly év végén vonult vissza a királykategóriából, majd januárban történelmet írt a Dakar-ralin aratott szakaszgyőzelmével és a Warhorse HSBK Racing Ducati színeiben versenyez a MotoAmerica Superbike osztályban az idei szezonban. A 31 éves olasz jelenleg mindössze egy ponttal van lemaradva a második helyen Jake Gagne mögött. A következő versenyhétvégére szeptember 9. és 11. között kerül sor New Jerseyben, tehát egy héttel a misanói futam után.

- Hirdetés -

A Speedweek.com megkérdezte Petruccit, hogy van-e esély arra, hogy a szurkolók örömére, hazai versenyén, Misanóban ismét láthatják őt a királykategóriában? “Gondolkodom rajta” – mondta az olasz a kérdésre. “Talán igen” – tette hozzá a Ducati versenyző, aki jelenleg Olaszországban tartózkodik.

Menedzsere, Alberto Vergani azonban hozzátette: “Igaz, hogy Livio felajánlotta Danilónak a lehetőséget. Meg kell néznünk, hogy a Ducati megengedi-e neki ezt. Lehetetlennek tűnik, de Livio mindenképpen megpróbálja.”

A GPOne információi szerint Livio Suppo B terve a másfél hét múlva esedékes MotoGP versenyre egy másik Ducati versenyző: Axel Bassani a Superbike-világbajnokságban szereplő Motocorsa csapatából.

- Hirdetés -