2024. április 25. 03:04
KezdőlapMotoGPBrad Binder örül, hogy egyáltalán célbaért

Brad Binder örül, hogy egyáltalán célbaért

Brad Binder hetedik helye az Osztrák Nagydíjon szép eredmény, de emögött volt azért egy nagy adag kockázat is.

Brad Binder a 2022-es MotoGP-szezon egyik legstabilabb embere, mindössze egyetlen kiesésével. Ausztriában is szép eredményt hozott hetedik helyével, a szezon elején még vb-esélyesnek kikiáltott Enea Bastianini így már csak 11 ponttal van előtte. A dél-afrikai a 12. helyről kezdhette meg a versenyt, ami ráadásul egy kifejezetten gyenge időmérős eredmény is volt tőle. Innen kezdett feljebb zárkózni, és lett végül hetedik. Binder aztán megpróbálkozott még Aleix Espargaró levadászásával is, azt viszont már motorja nem tette lehetővé.

A 12. helyről, belül ráadásul, nem sikerült jól elkapnom a rajtot. Innentől leszegett fejjel mentem előre, ahogy csak tudtam” – mondja Binder. „Örülök az eredménynek, meg ahogy a motor működött, de hiányzott egy kis versenyképesség vasárnap belőlünk. Ráadásul az utolsó öt körre beütött egy probléma is, amikor az első kerekem elkezdett ugrálni. És ez ahogy haladtunk előre, csak rosszabb és rosszabb lett.

A pohár pedig így félig tele van. „Szerencsés vagyok, hogy egyáltalán be tudtam fejezni a versenyt. Azért persze kár, hogy a tempóm még ekkor is erős volt, de én mindent ki tudtam adni magamból. Keményen dolgoztunk. És bár ez a futam nem úgy sikerült, ahogy azt vártuk volna, szépen lassan jövünk előre.

ForrásCrash.net