2024. április 19. 02:23
KezdőlapMotoGPMarini: A sprintversenyek mellett még kevesebb időnk lesz

Marini: A sprintversenyek mellett még kevesebb időnk lesz

A Ducati versenyzője, Luca Marini számára a Red Bull Ringen rendezett futam nagy sikerrel zárult. Az olasz a MotoGP-futamon elért legjobb eredményét, a 4. helyet érte el.

Az osztrák hétvége után Luca Marini, a Mooney VR46 Racing Team versenyzője a 13. helyen áll a MotoGP összesített tabelláján. Még hét verseny van hátra a szezonból, a következő a San Marinó-i lesz Misanóban. Ott Valentino Rossi testvére tavaly a harmadik helyre kvalifikált, a versenyen pedig kilencedik lett. Hogy sikerül vajon a jövő hét?

„Tavaly azért álltam az első sorban, mert a pálya a kvalifikáción még nedves volt.” – magyarázta Marini.

„Nem tudom, hogy normális körülmények között működött volna-e. Idén minden más, úgyhogy majd meglátjuk, hol tartunk.”

„Nagyon fontos lesz, hogy már pénteken jól rajtoljunk, hogy egyenesen a Q2-be kerülhessünk. Ha aztán jó kvalifikációs tréningünk lesz, akkor bármi lehetséges.”

„Úgy érzem, hogy egyre inkább az élre kerülök. Persze ez a rajtpozíciótól is függ, de az én megérzésem jó. Azt hiszem, változtatnunk kell a motoron, hogy 100 százalékos teljesítményt nyújthassak, de egyre közelebb és közelebb kerülünk.” – mondta a Ducati versenyzője.

„Azt hiszem, meg kell várnunk a misanói tesztet, mert egy átlagos GP-hétvégén nincs időnk.” – hangsúlyozta Marini utána.

„Spielbergben lehetetlen volt előrelépni, mert sok dolgunk volt a gumikkal, nagyon furcsák voltak, mert más burkolatot használtunk. Az elektronikán is dolgoznunk kellett, így kifutottunk az időből, hogy a motoron dolgozzunk.”

Jövőre még kevesebb idő lesz a gyakorlásra, mivel szombaton sprintverseny lesz.

„Igen, ez egy katasztrófa. Remélem, hogy egyike leszek azoknak a srácoknak, akiknek már a szezon kezdetén tökéletes lesz a beállításuk. Akkor az egész idényben nem kell semmit sem változtatni. Ez tényleg sokat számít, mert az idő nagyon szűkös. Hétvégén tényleg csak a gumikra és az elektronikára koncentrálhatsz, a motor ugyanolyan marad.”

„A gyártók színvonala a legmagasabb szinten van. Nem lehet valami teljesen újat kitalálni. Azt hiszem, az idei évről a jövő évre nem lesz óriási a lépés. Talán még az aerodinamikával lehet játszani, de egyébként ez a maximum. Hacsak nem változtatják meg a szabályokat.”